Dolar 34,2086
%0.08
Euro 37,9166
%-0.47
Altın 2.926,960
%1.07
Bist-100 9.351,00
%-3.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Birgüvi AK Parti'ye karşı ittifak arayışında

Birgüvi AK Parti'ye karşı ittifak arayışında

Geçtiğimiz yıl Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcılığı ve GİK üyeliğinden istifa eden DP ve MHP İzmir eski İl Başkanı Naşit Birgüvi 2014 yerel seçimleri için İzmir’de kolları sıvadı. Özellikle merkez sağda görev yapmış eski arkadaşlarıyla birlikte çalışma başlatan Birgüvi’nin sloganı ‘AKP’ye karşı oylar bölünmesin.’Sosyal medyada Naşit Birgüvi’nin Arkadaşları adı altında siyasi çalışma başlatılırken, 2009 seçimlerinde kurulan 9 Eylül Platformu tekrar aktif hale getirilecek.

  • Ege Postası
  • 19.11.2013 - 19:51
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Geçtiğimiz yıl Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcılığı ve GİK üyeliğinden istifa eden DP İzmir eski İl Başkanı bir dönem MHP camiasının en etkili isimleri arasında da yer alan Naşit Birgüvi yerel seçimler öncesi kolları sıvadı. 2009 seçimlerinde AK Parti’ye oy atılmaması yönünde  sağ partilerde görev yapmış arkadaşlarıyla alanda çalışma yapan Birgüvi benzer bir çalışmanın startını verdi. Sosyal medyada ‘Naşit Birgüvi'nin Arkadaşları’ adresinden siyasi çalışma başlatılırken,2009 seçimleri sonrası çalışmalarını askıya alan 9 Eylül Platformu yeniden aktif hale geliyor. “AKP’ye karşı oylar bölünmemeli” diyen Birgüvi, “Ben şuan CHP’de de MHP’de de DP’de de siyaset yapmam.Bu dakikadan sonra partilerde liderlerin birkaç sözüne kilitlenmek yerine millet iradesini aktif hale getirmenin çarelerini arıyorum.'İzmir’de oylar CHP’ye atılsın’ diyorsak CHP bunu hak ettiği için değil. Oyların fazla bölünmemesi adına insanları şuhurlandırmak AKP’nin elini zayıflatma adına yapıyoruz. Manisa’da da çağrı yapılacak  parti MHP olur” dedi.

Geçmiş dönemlerde DP’de Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı yapan DP ve MHP  İzmir eski İl Başkanı Naşit Birgüvi 2014 yerel seçimleri için İzmir’de kolları sıvadı. Özellikle sağ partilerde görev yapmış eski arkadaşlarıyla birlikte çalışma başlatan Birgüvi’nin sloganı ‘AKP’ye karşı oylar bölünmesin’

CHP MHP VE DP’DE SİYASET YAPMAM

Yaşanan şartları göz önüne alarak Türkiye’nin kaotik ortamında blok olunması gerektiğini düşündüğünü söyleyen Birgüvi, “ AKP’ye karşı oylar bölünmemeli. İzmir’de siyaset yapan biri olarak AKP’ye oyların gitmemesi adına insanları yönlendireceğim. Çevremizde bunu işlemeye başladık. Yerel seçimler kırılma niteliğinde. Daha sonra Cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçimler var. Özellikle genel seçimler önemli. oylar yerel seçimlerde fazla bölünmemeli.AKP, ‘ Yüzde 50’yim bu iş sandıkta biter’ diyor. Diğer yüzde 50’nin dağınık olmaması lazım. Bence millet ittifakı bu. Partinin üst kurullarında böyle bir karar alınması mümkün değil. Ben şuan CHP’de de MHP’de de DP’de de siyaset yapmam.Bu dakikadan sonra partilerde liderlerin birkaç sözüne kilitlenmek yerine millet iradesinin aktif hale getirmenin çarelerini anlatıyorum” dedi.


YİNE YENİDEN 9 EYLÜL
2009 seçimlerinde kurdukları 9 Eylül Platformu’nu tekrar hayata geçireceklerini açıklayan Birgüvi, “ Platformu AKP’ye oy atılmaması yönünde merkez sağda özellikle görev yapmış isimlerle dirsek teması halinde hayata geçirmiştik. O dönemde de aktif siyasetin dışındaydım. Platform çalışmamız sürüyor.Bir çatı ördük. Sosyal medya üzerinden ‘Naşit Birgüvi'nin Arkadaşları’ adresimiz siyasi çalışma yapıyor. Platformu yakında hayata geçireceğiz. 9 Eylül Platformu 2009 seçimleri sonrası çalışmalarını askıya almıştı. Aynı ismi taşımak bize şeref verecek. 9 Eylül İzmir’in kurtuluşu tekrar bu platformu canlandırıp yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

İZMİR’DE CHP MANİSA’DA MHP

İzmir’de CHP’nin güçlü olduğunun altını çizen Birgüvi, şöyle devam etti; “ ‘Oylar CHP’ye atılsın’ diyorsak CHP bunu hak ettiği için değil. Oyların fazla bölünmemesi adına insanları şuhurlandırmak AKP’nin elini zayıflatma adına yapıyoruz. Manisa’da da çağrı yapılacak parti MHP olur. Bu noktada İzmir’de birliktelik sağlanması için çalışıyorum. Adres gösterilen partinin yaptığı siyaseti tasvipten öte karşı tarafın risklerini dikkate alarak birlikteliği öngörüyorum ve anlatmaya çalışıyorum. AK Partililere yada parti programına karşı olduğumdan değil. İzlenilen siyaset tehlikeli bir sürece girdi. Üniter yapı risk altında Cumhuriyetin değerleri tartışılır noktaya geldi.Her şeyi üstü üste koyduğumuzda durum ciddi. Bu yüzden yine kolları sıvadık”


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.