Dolar 34,2086
%0.08
Euro 37,9166
%-0.47
Altın 2.926,960
%1.07
Bist-100 9.351,00
%-3.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kalyoncu: Kocaoğlu kavga çıkartıp hizmeti engelliyor!

Kalyoncu: Kocaoğlu kavga çıkartıp hizmeti engelliyor!

AK Parti İzmir İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili Nazmi Kalyoncu, İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi’nin gündeminde olan Sümerbank Arazisi ve Konak Meydanı Projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kalyoncu’nun hedefinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu vardı.

  • Ege Postası
  • 19.11.2013 - 12:34
SERCAN AVCI/ HABER SERVİSİ - AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Kenan Çakar ile AK Parti İzmir İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili Nazmi Kalyoncu, İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi’nin gündeminde olan Sümerbank Arazisi ve Konak Meydanı Projesi ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

MÜLKİYET TARTIŞMALARI TARİHTE KALDI
Kamuyu temsil eden kurumların dikkat etmesi gereken noktanın faaliyetlerden halkın istifade etmesini sağlamak olduğunun altını çizen Kalyoncu, “ mülkiyet tartışmaları Adam Smith ve Karl Marx’ın 1700- 1880’lü yıllarda yaptıkları tarihte kalmış felsefi tartışmalardır” dedi. Kalyoncu, Sümerbank Arazisi konusunda mülkiyetin kimde olacağına bakmadıklarını, hukuki zorlamadan kanunlar çerçevesinde İzmirlinin en çok verim alacağı projelerin hayata geçirilmesini istediklerini ifade etti.

KOCAOĞLU KAVGA ÇIKARTIYOR
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun arazi ile ilgili söylediği sözlerin çelişkiler yumağı olduğunu belirten Kalyoncu şöyle devam etti; “Arazide toplam 114 bin metrekare…Büyük bir alan ayrıca 19 bin 480 metrekare turizm ve ticaret alanı alanı mevcut. Günay ile birlikte Kocaoğlu’nun yaptığı görüşmede alanın 37 bin metrekarelik bölümünde bakanlık tarafından mega müze yapılması kalan kısmında ise Büyükşehir tarafından kongre merkezi yapılması tasarı olarak kabul edilmişti. Kocaoğlu’ndan bu görüşmede ki hususlara uymasını bekliyoruz. Ancak Kocaoğlu kavga çıkartarak hizmetlerin önünü kesiyor. Kocaoğlu çıkıp, ‘ Sayın Günay müzeye sponsor buldum diyor ne vereceksin bunun karşısında turizm ve ticaret alanı belirlenen yeri vereceksin . Kimin malını vereceksin. Orası İzmir’in yerel sermayesi’ diyor. Böyle bir alışveriş yok. Kocaoğlu ya bu konuları bilmiyor ya da ortamı germek istiyor.yada bürokratlarının yanlış yönlendirmesine mahkum oluyor. Kocaoğlu’nun Çeşme’de bürokratlarını fırçalaması iyi bir örnek bu konuda… ‘Bana verin’ diye kavga çıkartmak İzmirlileri yanlış yönlendirmek bencilliktir.. Görüşümüz sit salanı ile ilgili bir yerde bakanlıktan müsaade alındıktan sonra kurumlar arasında kavga olmadan en verimli proje uygulanması… Burada yapılacak her yatırım İzmir’in önünü açacaktır”


“BÜYÜKŞEHİR VE SGK’NIN YIKILMASI YETERLİ DEĞİL”

İl Genel Meclis Başkanı Serdar Değirmenci’nin sürekli gündeme getirdiği Konak Meydanı projesini AK Parti’nin uzun yıllardır konuştuğunu belirten Kalyoncu, “ İl Genel’de 1,5 yıldır bu konu konuşuluyor. Meclis başkanı grup başkanvekilleriyle birlikte 3 il başkanını ziyaret edip destek aldı. Konak Meydanın’daki Merkez Bankası, Büyükşehir ve SGK binasının yıkımı yeterli değil. Valilik binasının yakınındaki binalarının da tasfiye edilerek Vali Konağı, Saat Kulesi ve bitişiğindeki cami ortaya çıkarılmalıdır” dedi.

KEMERALTI PROJEYE DAHİL EDİLMELİ
Projeye Kemeraltı’nın da eklenmesi gerektiğini ifade eden Kalyoncu, “ Tarihi çarşıda yer altı otoparkları ve yürüyen merdivenlerle cazibe merkezi haline getirilmeli…Agora’ya ve Kadifekale’ye ulaşılmalı…Böylece Konak Meydanı’na gelen bir turist Kemeraltı’nın tarihi dokusunda dinlenecek Teleferik ile Kadifekale’ye çıkıp bugünü seyredecek. Bunlar hayata geçirilebilecek projeler.Ancak birinci derecede inisiyatif yerel yönetimlerde… Önceleri ‘diğer binalar yıkılsın sonra ben Büyükşehir’i yıkarım’ diye topu taca atan Kocaoğlu şimdi de Konak Meydanı projesinin büyük maliyetler içerdiğini söylüyor. Bize göre de büyük proje ama bizi aşan bir proje değil. İzmirlilere yakışan bir proje. Kavga etmeden bu proje hayata geçirilebilir" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.