Dolar 34,2086
%0.08
Euro 37,9166
%-0.47
Altın 2.926,960
%1.07
Bist-100 9.351,00
%-3.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Özfatura: 'Dershanelerin kapatılması vahim bir hatadır'

Özfatura: 'Dershanelerin kapatılması vahim bir hatadır'

Dershane ve özel etüt merkezlerinin kapatılma girişimine bir tepki de İzmir Büyükşehir Belediye eski başkanlarından Burhan Özfatura’dan geldi

  • Ege Postası
  • 18.11.2013 - 15:07
İZMİR- Kapatma kararının hiçbir şekilde izahı olmadığını savunan Özfatura, “Bu konunun olumlu en küçük bir noktası bile olamaz. Yani bu bir inatlaşmadır, bu vahim bir hatadır. Dökülen bir eğitim sistemi var. Eğitim sistemi şimdi daha çok enkaza dönecek ve zavallı evlatlarımız inanılmaz zarar görecek. On binlerce evladımız da sırf bu inat yüzünden işlerini kaybedecek. Direkt veya endirekt bu dershanelerin meydana getirdiği müthiş bir istihdam potansiyeli var.” dedi.

'SİYAH TÜRKLERE EĞİTİM ŞANSI KAPATILIYOR'

Dershanelerin kapatılması durumunda fırsat eşitsizliğinin de artacağını savunan Özfatura, “Ayrıca dershanelerin kapatılması, bu eğitim yarışında tam anlamıyla bir haksız rekabeti oluşturacak. Bu dönemde nasıl zenginler daha zengin, fakirler daha fakir oluyorsa ekonomik hatalar sayesinde burada da şimdi siyah Türklere eğitim şansı kapatılmış oluyor.” şeklinde konuştu.

'MİLLİ EĞİTİM BAKANI, KILIF BULACAĞIM DİYE ÇIRPINIYOR'

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın, hazırlanan tasarıyı yok gibi göstermek için adeta çırpındığını öne süren Özfatura, “Biraz mantık ve biraz vicdanla düşündüğünüzde, bunun tamamen bir inatlaşma operasyonu olduğunu ve bu durumun Gülen cemaatine karşı yapılan bir operasyon olduğunu herkes takdir edecektir. Lehte hiçbir kelime söylemek mümkün değil. Bu tür olaylar, ülkem adına bana çok koydu. Allah, hepimize basiret ve veraset versin, enaniyetten korusun, şımaranlara akıl fikir versin.” dedi. (Cihan)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.