Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bitlis'te Hz. Muhammed'in hayatıyla ilgili sınava 11 bin kişi girdi

Bitlis'te Hz. Muhammed'in hayatıyla ilgili sınava 11 bin kişi girdi

Bitlis öğretmenler Derneği (BÖDER), Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde umre ve araba ödüllü siyer sınavı düzenledi. Bitlis ve ilçelerinde iki ayrı kategoride dün ve bugün yapılan sınava 11 bin kişi katıldı.        Peygamber...

  • Ege Postası
  • 21.04.2013 - 12:14
Bitlis öğretmenler Derneği (BÖDER), Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde umre ve araba ödüllü siyer sınavı düzenledi. Bitlis ve ilçelerinde iki ayrı kategoride dün ve bugün yapılan sınava 11 bin kişi katıldı.

        Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav)’in hayatıyla ilgili sınav, bugün yetişkinler kategorisiyle devam etti. Uzun zamandır sınava hazırlanan Bitlislilerin heyecanlı oldukları gözlendi. Adaylar, kimlik kontrolü yapılarak sınav salonlarına alındı. Sınav koordinatörü Nazdar Giriş, Bitlis merkez ve ilçelerinde iki ayrı kategoride dün ve bugün yapılan sınava toplam 11 bin kişinin girdiğini söyledi. Sınavın büyük ilgi gördüğünü kaydeden Giriş, dereceye girenlere başta araba ve umre olmak üzere toplam 571 hediye vereceklerini ifade etti. Adaylara 4 şıklı toplam 100 soru yöneltildiğini dile getiren Giriş, “Sınavda, birinci olan ikinci kategorideki yaş grubu birincisine sıfır kilometre otomobil verilecek. Yine ikinci yaş gurubuna 2., 3. ve 4. yarışmacıya da umre hediyesi verilecek. Yine birinci kategoride dereceye girenlere laptop, iPad, iPhone gibi hediyeler, ikinci kategoride ise araba, umre, motosikletten oluşan toplam 571 adet ödül verilecek." dedi.

        Sınava giren adaylardan Ahmet Kartal, büyük bir istek ve heyecanla sınava hazırlandığını, sınavda başarılı olacağına inandığını söyledi. Asıl meselenin sadece kitabı okuyup sınava girmek olmadığını ifade eden Kartal, “Kitap sayesinde Peygamber Efendimizin (sav) hayatını öğrenmiş olduk. Bilmediğimiz yönleri öğrendik. Aslında bizim için en büyük ödül bu olsa gerek.” dedi.

        Kitabı okuduktan sonra tebliğ ve fetaneti öğrendiğini ifade eden Ekrem Büşrat ise “Çok heyecanlıyım. Uzun süredir. Bu sınavı bekliyordum. O gün de geldi. İnşallah sınavdan iyi bir sonuç alacağıma inanıyorum.” diye konuştu.

        Sınava giren öğrencilerden Zeliha Acay, “Sınava güzel hazırlandım. Hem kendimi sınayacağım hem de dereceye girersem güzel hediyeler alacağım. Bu benim için büyük bir fırsat oldu. Efendimizin hayatını ne kadar biliyoruz bakalım. İnşallah hepsini güzelce cevaplar ve bilgimi de sınamış olurum." şeklinde konuştu.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.