Dolar 34,2781
%0.11
Euro 37,6973
%0.26
Altın 2.911,170
%0.05
Bist-100 9.032,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bitlis’te kış öncesi son buğday ekimleri yapılıyor

Bitlis’te kış öncesi son buğday ekimleri yapılıyor

Bitlis ve ilçelerinde çiftçiler yaklaşan kış öncesi son buğday tohumlarını toprakla buluşturuyor.    Havaların güneşli ve sıcak geçmesinden faydalanan çiftçiler traktörlerle sürdükleri topraklara kışlık buğday...

  • Ege Postası
  • 05.12.2013 - 12:05
Bitlis ve ilçelerinde çiftçiler yaklaşan kış öncesi son buğday tohumlarını toprakla buluşturuyor.

    Havaların güneşli ve sıcak geçmesinden faydalanan çiftçiler traktörlerle sürdükleri topraklara kışlık buğday ekimi yapıyorlar. Bitlis merkez, ilçeler ve bağlı köylerde kış öncesi hummalı bir çalışma yürüten çiftçiler ilaçladıkları tohumluk buğdayları toprakla buluşturuyor. Traktörlerle sürülen tarlalara giren çiftçiler ilk olarak elleriyle tohumları sürülen tarlalara serpiştiriyor ardında ise ise yine traktörler ve bağlı ekipmanlar sayesinde toprağa atılan buğdaylar toprakla bütünleştiriliyor. Yazın hasadı yapılacak olan buğdayların verimli olması için ise şimdiden dualar edilip hasat bekleniyor.

    Buğday ekimi yapan çiftçilerden Seyfettin İnan, kış öncesi ekilen kışlık buğdayın hasadının daha bereketli olduğunu söyledi. İnan, kar altında kalan tohumların, kar suları ile filizlendiği için daha yüksek verim elde edildiğini belirterek, geçen yıl yaşanan kuraklık nedeniyle yeteri kadar tohumluk buğday elde edemediklerini ifade etti.

    Bu yılki hasadın kendileri açısından elverişli olmasını temenni eden çiftçilerden Musa Aysal ise 'Bismillah' deyip tohumları tarlaya ektiklerini ve hasadın iyi olması için dua ettiklerini belirtti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.