Dolar 34,2746
%0.1
Euro 37,6683
%0.18
Altın 2.918,360
%0.3
Bist-100 9.034,00
%0.02

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
ÖVDER: 59 Rroman öğrenci zihinsel engelli gösterilerek devletten para alındı

ÖVDER: 59 Rroman öğrenci zihinsel engelli gösterilerek devletten para alındı

Tüm Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği (ÖVDER) İzmir Şube Başkanı Orhan Yüce, İzmir'de bir okulun 70 Roman öğrencisinden 59'unun, düzmece sağlık raporlarıyla zihinsel engelli gösterilerek özel öğretim kurumlarına gönderildiğini...

  • Ege Postası
  • 05.12.2013 - 11:36
Tüm Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği (ÖVDER) İzmir Şube Başkanı Orhan Yüce, İzmir'de bir okulun 70 Roman öğrencisinden 59'unun, düzmece sağlık raporlarıyla zihinsel engelli gösterilerek özel öğretim kurumlarına gönderildiğini iddia etti. Konu hakkında bir açıklama yapan Yüce, "Eğitimde yapılan hızlı değişimlere uyum sağlamaya çalışan okullarda yaşananlara her gün bir yenisi ekleniyor. İzmir'de kitap yasaklamakla, öğrenci fişlemekle birlikte adı anılan Milli Eğitim Müdürlüğü, şimdi de Roman öğrencileri sahte sağlık raporu ve rehberlik araştırma merkezi kararlarıyla özel öğretim kurumlarına göndermekle anılacak. Roman öğrencilerin okula devamlılığı için yapılan çalışmada, bir okulun 70 Roman öğrencisinden 59 tanesinin, düzmece sağlık raporlarıyla zihinsel engelli gösterilerek özel öğretim kurumlarına gönderildiği ortaya çıktı. Bu sadece bir okulda, diğer okullarda neler yapıldığı daha ortaya çıkmadı." dedi.

Bir öğrencinin özel öğretim kurumuna gönderilebilmesi için okul rehber öğretmenin, rehberlik araştırma merkezinin ve uzman doktorların bulunduğu bir hastaneden rapor alması gerektiğini belirten ÖVDER Şube Başkan Yüce, "Öğrenci velisinin de onayının olması gerekir. Bu raporlarla gönderilen öğrencilerin, Milli Eğitim müdürlükleri tarafından izlenmesi gerekir. Bunlar yasal yapılması gerekenler ama Roman öğrencilerin özel öğretim kurumlarına gönderilmesinin, kılıfına uydurulduğu ortaya çıkıyor. Özel öğretim (engellilerin okulları) kurumuna giden öğrencilere devlet, özrü oranında para veriyor. Sahte raporlarla özel öğretim kurumlarına gönderilen çocuklara verilen paraları kimler paylaşıyo? Bu usulsüzlüğün okul yönetiminden başlayarak araştırılması gerekir, sorumluların ortaya çıkarılması gerekir." şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.