Dolar 34,1777
%-0.08
Euro 37,8921
%0.31
Altın 2.917,630
%-0.41
Bist-100 9.351,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bitmeyen restorasyon tepkisi

Bitmeyen restorasyon tepkisi

İzmir’i alırken şehit düşen Emir Sultan’ın ve devrin önde gelen isimlerinin kabirlerinin bulunduğu türbede başlatılan restorasyon çalışmalarının öngörülen tarihten 8 ay geçmesine rağmen bir türlü bitirilememesi İzmirlileri isyan ettirdi.

  • Ege Postası
  • 26.09.2012 - 01:31

 Ege Telgraf’tan A. Buğra Tokmakoğlu’nun haberine göre Restorasyon çalışmalarının 2011 yılında başladığı ve geçtiğimiz ocak ayında bitmesi gerekmesine rağmen halen sonuçlanmadığını söyleyen İzmirliler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Kemal Cem Pülten, “Emir Sultan Türbesi geçmişimiz. Bu önemli tarihi geçmişimizi, mirasımızı geleceğe de taşımalıyız” dedi.

 Basmane Dönertaş mevkiinde bulunan İzmir’in eski tarihi mekanlarından biri olan ve İzmir’i alırken şehit düşen ve halk arasında “Emir Sultan” adıyla bilinen Aydınoğulları Beyliği komutanlarından Seydi Mükeremeddin’in naaşının bulunduğu türbenin bahçesinde, Mustafa Kemal Atatürk’ün eşi Latife Hanım’ın dedesi Uşakizade Sadık Bey ve eşi Makbule Hanım ile Aydın Valisi Ahmet Esat Paşa, Kestanepazarı Camii kurucusu Mısırlı Hüseyin Nuri Efendi, İzmir Kadısı Şükrüzade Abdülkadir Paşa gibi devrinin önde gelen büyüklerinin naaşları da yer aldığı türbe bahçesinin içler acısı halde bulunduğuna dikkat çeken Pültem, yetkilileri göreve davet etti.

Büyükşehir’den yanıt

Emir Sultan Türbesi önünde yapılan basın açıklaması sırasında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden gelen yetkililer restorasyon çalışmalarının uzamasının türbe içerisinde projede öngörülenden farklı türde bulguların neden olduğu ifade etti. Çalışmaların en kısa sürede bitirilmesinin öncelikli hedef olduğunu belirten yetkililer, projede öngörülemeyen bulguların takvimi olumsuz etkilediğini vurguladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile yaptığı protokol kapsamında Emir Sultan Türbesi ve çevre yapılarında uygulayacağı restorasyon çalışmaları 1 Temmuz 2011 tarihinde başlamış, 31 Ocak 2012 tarihinde bitirilmesi planlanmıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.