Dolar 32,5658
%0.15
Euro 35,2476
%0.41
Altın 2.468,010
%0.19
Bist-100 10.699,00
%0.16

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
“Biz Buradayız” demek için yürüdüler

“Biz Buradayız” demek için yürüdüler

Günde 300 bin kişinin gelip geçtiği yerdir Karşıyaka Çarşısı... Her gün yüz binler alış veriş yapmaya gelir. Bazen de, bir şeylere dikkat çekmek için yürür insanlar. Yani, her türlü ziyaretçiye alışkındır Karşıyaka’nın Çarşısı… Her etkinlik ayrı bir renk bırakır ardında; bir sonraki yıla uzanan. İşte, böylesine güzel bir hafta sonunda, Karşıyaka Çarşısı belki de bugüne kadar ki en sevimli konuklarını ağırladı. Down Sendromlu çocuklar, aileleriyle birlikte “Biz buradayız!” demek için yürüdü.

  • Ege Postası
  • 02.10.2012 - 09:26
İZMİR -Down Sendorumu Derneği’nin Karşıyaka Belediyesi ile birlikte bu yıl üçüncüsünü düzenlediği “Benimle Yürür müsün'” etkinliğinde Down Sendromlu çocukları Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak da yalnız bırakmadı. “Başkan Amcaları” ile birlikte Karşıyaka Vapur İskelesi’nden metro istasyonuna kadar yürüyen sevimli miniklerin tek beklentisi ise, yaşamlarımızda onlara da yer açmamızdı. Toplumsal yaşamın içinde birey olarak yer alabileceklerine bir kez daha dikkat çekmek istemişlerdi. Beklentilerini taşıdıkları pankartlara taşıyan minikler, her şeye rağmen hayata gülümseyerek bakabilme azimleriyle herkese örnek olmayı da başardı.
Yürüyüş boyunca Belediye Başkanı Durak’ı bir an olsun bırakmayan Down Sendromlu çocuklar, “Başkan Amca”larına, Osman Bey Parkı’ndaki Sevgi Cafe’de kendilerine iş imkanı sağladığı için teşekkür etmeyi de unutmad

Yüzlerindeki gülümsenin yaydığı sıcaklıkla gelip geçtiler Karşıyaka Çarşısı’ndan Down Sendromlu çocuklar; “birey” olarak kabul görecekleri günlerin umudunu gelecek yıllara taşıyarak.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.