Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bodrum'da orman yangını

Bodrum'da orman yangını

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Ortakent beldesinde dün makilik alanda çıkan yangın, rüzgarın da etkisi ile hızla büyüyerek Konacık ve Bitez beldelerine ulaştı. Yerleşim bölgelerinin yakınlarına kadar gelen yangın nedeniye paniğe...

  • Ege Postası
  • 19.08.2013 - 01:01
Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Ortakent beldesinde dün makilik alanda çıkan yangın, rüzgarın da etkisi ile hızla büyüyerek Konacık ve Bitez beldelerine ulaştı. Yerleşim bölgelerinin yakınlarına kadar gelen yangın nedeniye paniğe kapılan birçok vatandaş evlerinden çıkıp sokaklarda beklemeye başladı.

Ortakent beldesinde bulunan Aquapark yakınlarında çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle hızla büyüyerek Konacık Açıkkırlar mevkii ve Bitez beldesine kadar ulaştı. Ortakent Belediyesi itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangına, bütün belde belediyelerine ait yaklaşık 50 itfaiye aracı da müdahalede bulundu.

Havanın kararması ile birlikte yangına müdahale eden 1 uçak ve 1 helikopter söndürme çalışmalarını bırakmak zorunda kaldı. Bitez beldesinde bulunan birçok sitenin yakınına kadar gelen yangın site sakinlerinin evlerinden çıkarak sokaklarda beklemelerine neden oldu. Yangın nedeniyle evinden çıkıp sokakta beklemeye başlayan bir site sakini yangının Bitez'e kadar ulaşıp devam ettiğini belirterek, "Yaklaşık 1 saat önce yangın karşı tepemize tırmandı. Bitez ve Ortakent'e kadar bütün düzlük alanların yandığını biliyoruz. Dezavantaj karanlığın çökmesi ve havadan müdahalenin yapılmaması. Biz evlerimizden çıktık ve bekliyoruz" dedi.

Yaklaşık 6 saattir devam eden yangın söndürme çalışmalarına itfaiye ekiplerinin yanı sıra 14 arazöz, 200 orman işçisi ve Bodrum AKUT ekibi de katıldı. Yetkililerden alınan ilk bilgilere göre, yaklaşık 80 hektarlık alanın yandığı öğrenildi. Yangına müdahale sırasında bir itfaiye işçisi dumandan zehirlenip tedavi altına alındı, Akut ekibinden bir kişi ise yaralandı. Havadan müdahale edilemeyen yangın karadan yapılan müdahalelerle kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Soğutma çalışmaları devam ediyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.