Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova Belediyesi okul gibi

Bornova Belediyesi okul gibi

Vatandaşların ilgi duyduğu alanlarda yeteneklerini geliştirmeleri için kurslar açan Bornova Belediyesi, eğitimleri tek bir merkez yerine değişik semtlere yayarak vatandaşların ayağına götürüyor. Son bir yıl içinde Bornova Belediyesi kurslarından 3 bin 600 kişi mezun oldu. Devam eden kış dönemi kurslarında da binlerce Bornovalı; piyano, dans, tiyatro, seramik, takı tasarım, resim gibi dallarda eğitim alıyor .

  • Ege Postası
  • 04.02.2013 - 11:21
İZMİR-  Rutin belediye hizmetlerinin yanı sıra eğitim, spor ve kültür alanında da önemli çalışmalar yapan Bornova Belediyesi açtığı kurslar ve verdiği mezunlarla okuldan farksız çalışıyor. Bornova’da, bir yıl içinde belediyenin kültür-sanat kurslarından toplam 3 bin 600 kişi mezun oldu.

Bornova Belediyesi, kış döneminde 5 ayrı merkezde 19 ayrı dalda binlerce Bornovalıya hobi ve beceri edindirme kursları veriyor. Vatandaşların daha kolay yararlanabilmesi için kurslar, değişik semtlere yayıldı. 2012 yılının Ekim ayından bu yana kurslara devam eden 7’den 70’e Bornovalılar hayatlarına renk katmanın mutluluğunu yaşıyor.



Kurslar, Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi, Mevlana Toplum Bilim Merkezi, Altındağ Toplum Kalkınma Merkezi, Naldöken Kültür Merkezi, Engelliler Merkezi, Çamdibi Şehit Er Adem Bilaloğlu Tesisleri’nde veriliyor.

Satranç, resim, bale, halk oyunları, latin dansları, seramik, fotoğrafçılık, çocuk korosu, gitar, bağlama, piyano, keman, el sanatları, yan flüt, klarnet, Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, tiyatro dallarında ücretsiz verilen hobi ve beceri edindirme kurslarından binlerce yurttaş faydalanıyor.



Rekor düzeyde yatırım ile önemli projeleri hayata geçirirken sosyal belediyecilik anlayışını da ön planda tuttuklarını belirten Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Rutin işlerin, fiziki yatırımların yanında sosyal belediyeciliğe de önem veriyoruz. Kültür, sanat, spor ve eğitim alanlarında da Bornovalıların yanında oluyoruz. Kış dönemi için, yurttaşlarımızın öğrenmelerine, kendilerini geliştirmelerine katkıda bulunmak için yoğun bir program hazırladık. Şu anda binlerce yurttaşımız kurslarımıza katılıp istedikleri konularda kendilerini geliştiriyorlar. Her biri alanlarında uzman eğitmenler tarafından verilen kursların, katılan herkese çok yararlı olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Kurslarla ilgili olarak 388 03 12 numaralı telefondan bilgi alınabilir. Yeni başvuru sahiplerinin kayıtları, dönem ortası olması nedeniyle boş kontenjan olması durumunda yapılabilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.