Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova Belediyesi’nden yaşlılara özel hizmet

Bornova Belediyesi’nden yaşlılara özel hizmet

Bornova Belediyesi, Türkiye’ye örnek gösterilen Evde Yaşlı Bakımı Hizmetleri’nin kapsamını genişletiyor. Yaşlıları evlerinde ziyaret edip çarşaf değişiminden saç tıraşına kadar tüm ihtiyaçlarını karşılayan Bornova Belediyesi, her ay yaklaşık 100 evi ziyaret ediyor. 2013’te yaşlılara hizmet veren ekip sayısı 4’ten 6’ya çıkarılacak, Bornova Belediyesi daha çok yaşlının eli ayağı olacak

  • Ege Postası
  • 31.10.2012 - 12:19
İZMİR- Bornova Belediyesi Evde Yaşlı Bakımı Hizmetleri’nde görevli ekip sayısını 2013 yılında 4’ten 6’ya çıkarıp hizmet kapsamını genişletiyor. 2010 yılının Mayıs ayından bu yana 850 yaşlının evine toplam 13 bin kez giren Evde Yaşlı Bakım Hizmetleri ekibi, ihtiyaç duydukları her konuda yaşlıların yardımına koşuyor. Bir hemşire, iki hasta bakım elemanından oluşan ekibe ihtiyaca göre iki kişilik banyo ekibi, berber ve psikolojik danışman da eşlik ediyor.
Bornova sınırları içinde yaşayan ve evinden dışarı çıkamayan, hareket kabiliyeti az veya olmayan 60 yaş üzerindeki yatağa bağımlılar, yoksullar ile kimsesizlere bakım hizmeti veriliyor. Görevliler, yaşlıları evlerinde ziyaret edip, sorunları saptayarak kayıt altına alıyor. Uzman elemanlar eşliğinde yatak çarşaf değişimi, banyo, oda temizliği, tırnak kesimi, pansuman, ağız ve diş sağlığı bakımı yapılıyor. Ayrıca psikolojik destek konularında da gerekli hizmet veriliyor.

Yaşlı ziyaretlerini uzman sağlık personeli ve psikologlarla gerçekleştirdiklerini ve kişisel bakımdan evde yapılması gereken günlük işlere kadar her konuda destek verdiklerini söyleyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, ziyaret sıklıklarını da ihtiyaca göre belirlediklerini söyledi. İnsanca yaşamın gerektirdiği asgari şartları ilçe genelinde yaşayan herkese sağlamak için çaba harcadıklarını belirten Başkan Sındır, “Sosyal belediyeciliği hayatın her alanında uygulamak için projeler üretiyoruz. Yaptığımız bütün işler, projeler, hizmetler, yatırımlar Bornovalıların yaşam düzeyini yükseltmek için” dedi.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.