Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova Belediyesi’nden yılda 7 bin aileye erzak yardımı

Bornova Belediyesi’nden yılda 7 bin aileye erzak yardımı

Sosyal belediyecilik alanında yaptığı çalışmalarla tüm Türkiye’ye örnek olan Bornova Belediyesi ihtiyaç sahibi ailelere erzak yardımı yapıyor. Her yıl 7 bin aileye yılda 4 kez olmak üzere toplam 28 bin paket erzak dağıtılıyor

  • Ege Postası
  • 06.03.2014 - 12:13
İZMİR-Sosyal yardımlar için her yıl 10 milyon liralık bütçe ayıran Bornova Belediyesi yılda dört kez olmak üzere binlerce ihtiyaç sahibi aileye erzak yardımı yapıyor. 22 kiloluk erzak paketlerinde 2 kilo çay, 3 kilo şeker, 1 kilo salça, 2 kilo pirinç, 2 kilo kuru, 4 paket makarna, 1 kilo reçel, 1 kilo zeytin, 2 kilo un, 2 kilo mercimek ve 2 kilo sıvı yağ bulunuyor.  2012 yılında kurulan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü aracılığıyla yılda ortalama 7 bin aileye toplam 28 bin paket erzak dağıtılıyor.
 
Komisyon onayıyla yapılıyor
 
Yardımlar mahalle muhtarları, meclis üyeleri ve çeşitli dernekler tarafından iletilen ya da bizzat talepte bulunan ihtiyaç sahiplerine Belediye Meclisi bünyesinde başkanlık önergesiyle oluşturulan ilgili komisyonun onayıyla yapılıyor. Komisyonda, tüm partilerden üyeler yer alıyor. Komisyon aracılığı ile bu yardımların yerine, doğru insanlara ulaşması sağlanıyor. Faaliyetler ihtiyaç sahiplerini rencide etmeden ve kesinlikle siyasetin yardım faaliyetinde öne çıkmasına izin vermeden gerçekleştiriyor.
 
Sosyal belediyeciliğin gereği
 

Sosyal belediyeciliğin gerekliliklerini yerine getirdiklerini söyleyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, ''Dileğimiz hiçbir yurttaşımız yardıma ihtiyaç duyacak bir konumda olmasın. Ancak ne yazık ki öyle olmuyor. Bu anlamda biz de sosyal belediyecilik anlayışımız doğrultusunda yardıma ihtiyaç duyanlara periyodik olarak gıda yardımında bulunuyoruz’’ diye konuştu.

 


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.