Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova'da TUSELOG buluşması

Bornova'da TUSELOG buluşması

Türk-İsveç Yerel Yönetimler Ortaklığı Programı(TUSELOG)’nın Enerji kaynaklarının verimli kullanılması amacıyla hayata geçirdiği projenin son toplantısı, Bornova Belediyesi'nde gerçekleşti.

  • Ege Postası
  • 05.11.2014 - 11:12
Yurt içinden ve dışından gelen heyetlere, Bornova Belediyesi'nin enerji verimliliği konusunda yaptığı çalışmalar anlatıldı. Başkan Olgun Atila projenin önemine dikkat çekerek, "Çocuklarımıza ancak yenilenebilir kaynaklarının kullanarak temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakabiliriz" dedi.
 
Enerji kaynaklarının verimli kullanılması ve belediye personelinin bu konuda bilinçlendirilmesi amacıyla hazırlanan web tabanlı bir eğitim projesi olan TUSELOG programının son toplantısına Bornova Belediyesi ev sahipliği yaptı. Türkiye Belediyeler Birliği ile İsveç Yerel Yönetimler Birliği işbirliğinde yürütülen çalışma grubunda yer alan Karşıyaka, Zeytinburnu, Büyükçekmece ve İsveç'in Umea Belediyesi'nden gelen heyetlere, Bornova Belediyesi'nin enerji verimliliği konusunda yaptığı çalışmalar anlatıldı.
 
Konuklar, toplam süresi iki yıl olan ve önümüzdeki Aralık Ayı'nda tamamlanacak projeye son şeklinin verildiği toplantının ardından Bornova turuna çıkarıldı. İlk olarak Bornova Belediyesi'nin Güneş Enerjisi'nden yararlanmak için EVKA-3'te kurduğu 300 kw'lik Fotovoltaik Sistem'de incelemelerde bulunuldu. Ardından Bornova Belediyesi Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi'ne geçildi. Burada, konuklara Yenilenebilir Enerji Kulübü'nün etkinlikleri hakkında bilgiler verildi. Yerli ve yabancı konuklar, Başta Dramalılar Köşkü ve İzmir'de yerleşik nüfusun 8500 yıl öncesine dayandığını gösteren kazıların yapıldığı Yeşilova Höyüğü olmak üzere kentin tarihi ve turistik yerlerini de gezdi.
 
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila projenin önemine dikkat çekerek, "Çocuklarımıza ancak yenilenebilir enerji kaynaklarını en verimli şekilde kullanarak temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakabiliriz. Bütün çabamız bunun için" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.