Dolar 32,6509
%0.02
Euro 35,0964
%0.02
Altın 2.443,470
%-0.17
Bist-100 10.343,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova'da üç yapı kooperatifinde haciz krizi

Bornova'da üç yapı kooperatifinde haciz krizi

BORNOVA'da üç yapı kooperatifi hiç borçları olmamasına karşın üst birlikleri Bor-Koop ve üye başka kooperatiflerin borçlarından nedeniyle SGK tarafından 54 daireye 12 yıl önce konan hacizin kaldırılmaması nedeniyle mağdur oldu. Haciz nedeniyle kooperatiflerini tasfiye edemeyen, üyelerin dairelerini satamadığı kooperatif yöneticileri mahkeme tarafından da haklı bulunmalarına karşın SGK'nın hacizi kaldırmadığını söyledi.

  • Ege Postası
  • 22.07.2015 - 09:11
İzmir'de yıllardır oturma ruhsatı sorunları yaşayan Bornova Yenikent Konut Yapı Kooperatifleri Birliği'ne (Bor-Koop) üye bazı kooperatifler ruhsat sorularından kurtulmasına karşın bu kez 12 yıllık haciz krizinden çıkamadı. Bu durumda olan üç kooperatif olan Dostça Yapı Kooperatifi, Saraykent Yapı Kooperatifi ve Özburcu Yapı Kooperatif Başkanları 54 daire üzerindeki hacizin kaldırılması için SGK'ya bir kez daha çağrıda bulundu. Hacizli 21 dairesi olan Dostça Kooperatifi, 20 dairesi olan Saraykent ve 13 dairesi olan Özburcu Kooperatifleri, bu dairelerin sahiplerinin satış yapamadığını, bu dairelerin başkası tarafından satın alınamadığını ve hacizler nedeniyle kooperatiflerini tasfiye edemediklerini açıkladı.

Üç kooperatif başkanı adına konuşan Dostça Yapı Kooperatifi Başkanı Orhan Yüce, “Kooperatiflerimizin her hangi bir borcu olmadığı, üst birlik ile kooperatiflerimiz arasında asıl işveren-alt işveren ilişkinin olmadığı, üst birliğimizin olan Bor-Koop'un sadece bizlere arsa tahsis ettiği halde, diğer kooperatiflerin borçlarından dolayı hacizli tutulmamız SGK'nın keyfi uygulamasından başka bir şey değildir. Borçlu olan kooperatifler de borçları da yapılandırılmış olup bu borç tutarlarını fazlasıyla karşılayacak kadar Bor-Koop teminat göstermiştirö dedi.

Hacizli kooperatifler olarak SGK'ye hiçbir borçlarının olmadığını belirten Yüce, “Bor-Koop ve Bor-Koop'a bağlı diğer kooperatiflerin borçlarından dolayı kooperatiflerimizin sorumlu tutulması hukuken mümkün değildir. Gayrimenkuller üzerine konulan hacizlerin kaldırılarak üyelerimizin mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesini SKY'da talep ediyoruz" dedi.

DAVAYI KAZANDILAR AMA HACİZ KALKMADI

Saraykent Yapı Kooperatifi Başkan Eşref Kaçan ise SGK'ya bu konuyla ilgili davayı kazandıklarını söyledi. Buna karşın SGK'nın hacizi kaldırmadığını temyize başvurduğunu dile getirdi. Avukat Pınar Uçkun ise İzmir 12. İş Mahkemesi'nin Saraykent Kooperatifi'ndeki 20 daire üzerindeki hacizin kaldırılması kararı verdiğini, SGK'nin itiraz ettiğini hukuki süreci takip ettiklerini söyledi. Uçkun, borçlu olmayan kooperatif üyelerinin mağduriyetinin son bulması gerektiğini dile getirdi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.