Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova'nın rüya projesi yola çıkıyor

Bornova'nın rüya projesi yola çıkıyor

İzmir'in en gözde mekanlarından Bornova'nın kalbi Küçükpark baştan yaratılıyor. Hazırladığı kentsel tasarım projesini hayata geçirmek için gün sayan Bornova Belediyesi, 22 Temmuz'da ihaleye çıkarak çalışmalara başlayacak. Bornova'nın rüya projesi yola çıkıyor

  • Ege Postası
  • 11.07.2016 - 09:41

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz yıl düzenlediği "Fikrini al parka gel" adlı etkinlik ile Küçükpark'ı yeniden canlandırmak ve ayağa kaldırmak için kolları sıvayan Bornova Belediyesi, ilçeye büyük değer katacak örnek bir projenin altına imza atmaya hazırlanıyor. Halkın görüş ve önerileri doğrultusunda hazırlanan "Küçükpark Kentsel Tasarım Projesi" ile Bornova'nın vitrini konumundaki alanı yeniden ele alan ilçe belediyesi, merakla beklenen projeye önümüzdeki günlerde start verecek.

BORNOVA HALKI İSTEDİ, BELEDİYE YAPIYOR

Hazırlanan proje doğrultusunda büyük oranda yayalaştırılacak Küçükpark'ta yeşil alanları dört katına çıkartacak ve bölgenin çehresini sil-baştan değiştirecek olan kritik yatırım için geri sayım başladı. Küçükpark ve çevresi tüm Bornovalılar tarafından daha etkin ve konforlu kullanılabilmesi ilçenin ihtiyaçları doğrultusunda yeniden tasarlandı. Bornova Belediyesi tarafından halkın görüş, öneri ve önerileri doğrultusunda oluşturulan proje için ihale tarihi de belli oldu.

KRİTİK TARİH 22 TEMMUZ

22 Temmuz günü toplamda 6 adet sokak düzenlemesi ve 1 adet de meydan yapım işi için ihaleye çıkacak olan Bornova Belediyesi, yüklenici firmayla sözleşme imzalanması takiben ilk kazmayı vuracak ve çalışmalara resmen başlayacak. Toplam üç ay sürecek projenin Ekim sonuna kadar tamamlanması ve Kasım ayı içerisinde Küçükpark'ın yenilenmiş çehresiyle hizmete girmesi bekleniyor.

PROJEDE NELER VAR'

Proje dahilinde yaklaşık 900 metrekarelik Küçükpark, içerisine yeşil alanların da bulunduğu 4 bin metrekarenin üzerinde yayalaştırılmış bir meydan ve park olarak yeniden düzenlenecek. İçerisinde müzik dinletileri, sergiler ve söyleşiler gibi etkinliklerin yapılabileceği bir alan haline getirilecek Küçükpark genişleyen meydanın yanı sıra, dikilecek yeni ağaçlar ve çeşitli bitki türleri ile yeşillendirilecek.

YEŞİL ALAN 4 KATINA ÇIKACAK

Dikilecek palmiye ağaçları ile zenginleştirilecek park alanında, zemin yenileme yapılacak, modern aydınlatma sistemi kurulacak ve yeni ahşap oturma grupları ile doğal gölgeliklere yer verilecek. Bisiklet kullanıcıları için park yeri de ayrılan meydan projesi çerçevesinde, altyapı tamamen değişecek, park içerisinde yer alan iki adet trafonun üzeri yeşil dokuyla kapatılacak, meydan çevresindeki kaldırımlar da tamamen yenilecek. Açılacak yeni yürüyüş yolları ile tamamen yayalaştırılacak park ve çevresinde interaktif bilgi ekranlarının sayısı arttırılacak. Öte yandan, yine düzenleme kapsamında genç nüfusun yoğun rağbet gösterdiği kafeterya ve restoran gibi işletmelerin bulunduğu sokaklarda da Kordonboyu'ndaki gibi modern yapıda tek tip tente uygulamasına start verilecek. Görsel ve estetik açıdan zenginlik katılacak ticari alanların yer aldığı güzergahta zemin yenileme faaliyetleri de yürütülecek.

YAYALAŞTIRMA KAPSAMINDA BAZI SOKAKLAR ARAÇ TRAFİĞİNE KAPATILACAK

Proje için öncelikle imar düzenlemesine gidildi ve bölgede yapılacak yayalaştırma çalışması için yeni ulaşım düzeni belirlendi. İzmir Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) onayından geçen çalışmaya göre, bazı güzergahlar araç girişine kapatılacak. Bu kapsamda Küçükpark ve çevresine giriş çıkış sağlayan 169 ve 170 numaralı sokakların bir bölümü araç trafiğine kapatılırken, 166 Sokak'ta uygulanan giriş yasağı ise sürdürülecek. 167, 168 ve 169 numaralı sokaklar tek yön olarak yeniden düzenlenirken, Süvari Caddesi girişlerine park yasağı getirilecek. 162 Sokak Zafer Caddesi ile 168 Sokak kesişiminden itibaren yollar 10:30-01:00 saatleri arasında araç trafiğine kapatılmaya devam edecek ve Zafer Caddesi'nin de 161 Sokak ile 169 Sokak arasına bağlantı sağlayan istikamette 10:30-01:00 saatleri arasında araç girişine izin verilmeyecek. Meydanda yapılacak genişletme çalışmaları kapsamında park girişinde yer alan mevcuttaki 5 araçlık taksi durağı ise Zafer Caddesi'nin 169 Sokak ile Süvari Caddesi kesişimi arasında oluşturulacak yeni park cebine taşınacak. Diğer yandan, trafiğe kapatılacak yollar da acil giriş çıkışların sağlanabilmesi için yeniden düzenlenecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.