Dolar 34,2483
%0.02
Euro 37,6067
%-0.06
Altın 2.910,100
%-0.39
Bist-100 9.156,00
%0.51

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova tabletlerde

Bornova tabletlerde

Bornova Belediyesi, vatandaşlardan büyük ilgi gören akıllı telefon uygulamasından sonra şimdi de tablet bilgisayarlar için uygulama geliştirdi. Tablet uygulamasında da akıllı telefonlarda olduğu gibi Bornova Belediyesi’nin internet sitesinden yapılan işlemlerin büyük bölümü gerçekleştirilebiliyor. Borç sorgulamadan, şikayet iletmeye kadar pek çok fonksiyonun bulunduğu tablet uygulamada, vatandaşlar tablet bilgisayarın kamerasını kullanarak şikayet etmek istediği herhangi bir olumsuzuğu fotoğraflayıp anında Bornova Belediyesi Halkla İlişkiler Birimi’ne gönderebiliyor

  • Ege Postası
  • 10.07.2013 - 10:50
İZMİR- Bornova Belediyesi, akıllı telefonlar için ürettiği uygulamadan sonra tabletler için de yeni bir uygulama geliştirerek, vatandaşlara sanal ortamda bir adım daha yaklaştı. Belediye hizmetleri vatandaşların parmaklarının ucuna geldi. Yeni tablet uygulamasında, “başkan, Bornova, haberler, e-belediye, kent rehberi, projeler, etkinlikler, hizmetler, çek-gönder” olmak üzere 9 ana başlık bulunuyor. Tablet uygulamasının ‘Etkinlikler’ bölümü sayesinde, Bornova Belediyesi’nin düzenlediği güncel etkinlikliklerden haberdar olunabiliyor. 

Etkinlik bölümünün en dikkat çekici özelliklerinden biri ise, bildirim (Push Notification) olarak öne çıkıyor. Bu özellik sayesinde etkinliklerle ilgili bilgi ve duyurular tabletlerin ana ekranına uyarı olarak geliyor. Etkinliklerin tarihi takvim uygulaması üzerinden de takip edilebiliyor. ‘Belediye Başkanı’ bölümünde, Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ın özgeçmişi bulunuyor. Bu bölümden Başkan Sındır’a doğrudan mail gönderilebiliyor. Aynı zamanda Başkan Sındır’ın twitter ve facebook hesapları da takip edilebiliyor.

10 bin 400 kişi akıllı telefonla belediyeye ulaştı

Bornova Belediyesi’nin akıllı telefonlar için 9 ay önce geliştirdiği uygulama da büyük ilgi görmeye devam ediyor. Bugüne kadar 10 bin 400 kişinin telefonlarına indirdiği uygulamayı her ay yaklaşık 1150 kişi kullanıyor. Bornova Belediyesi’nin akıllı telefonlar için geliştirdiği uygulama, iphone telefonlarda appstore’dan, android tabanlı telefonlarda da google play’dan ‘bornova’ yazılarak indirilebiliyor. Tablet uygulaması ise appstore’dan aynı şekilde ücretsiz olarak edinilebiliyor.

Teknolojiyi yakından takip ederek yurttaşların en iyi ve kaliteli hizmeti alabilmeleri için bir araç olarak kullandıklarını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Bornovalılar, gerek web sitemizden gerekse de sosyal medya üzerinden Bornova Belediyesi’ni takip edebiliyorlardı. Ancak devreye soktuğumuz yepyeni bir uygulama ile artık vatandaşlar Bornova Belediyesi’ni hem ceplerinde hem de tablet bilgisayarlarında taşıyabiliyorlar. Bu uygulamamızı zaman içinde geliştirerek bütün arşivlerimizi de ulaşılabilir hale getireceğiz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.