Dolar 34,2483
%0.02
Euro 37,6067
%-0.06
Altın 2.910,100
%-0.39
Bist-100 9.156,00
%0.51

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar'da ilk iftar

Karabağlar'da ilk iftar

Karabağlar Belediyesi, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayında ilçenin çeşitli noktalarına iftar çadırları kurdu. Günde yaklaşık 2000 kişiye iftar yemeğinin verildiği çadırlarda her gün 4 farklı çeşit yemekten oluşan menü servis ediliyor.

  • Ege Postası
  • 10.07.2013 - 10:47
İZMİR- Cennetçeşme, Limontepe, Bozyaka ve Eserkent’te kurulan iftar çadırları Ramazan’ın ilk gününde dar gelirli ailelerden büyük ilgi gördü. Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm Eserkent’te bulunan iftar çadırını ziyaret ederek, vatandaşlara ilk iftar servisi yaptı, yemek yedi.
Ramazan ayının iftar sofralarıyla insanları bir araya getirdiğini, birlik ve dayanışmanın sağlandığını belirten Başkan Kürüm, “Her yıl ilçemizin çeşitli noktalarında kurduğumuz iftar çadırlarıyla yüzlerce insanla bir araya geliyoruz. Bu yıl da ilçemizin dört noktasında oluşturduğumuz iftar çadırlarıyla yaklaşık 2 bin kişinin iftar yapmasını sağlıyoruz. Ben de Ramazan ayının ilk gününde Karabağlar halkıyla burada olmaktan, onlara ilk iftar servislerini yapmaktan mutluluk duyuyorum.” dedi.

RAMAZANDA BİRLİK, DAYANIŞMA VE EĞLENCE

Karabağlar’da ayrıca, Ramazan ayı boyunca da en yoğun olan camilerde teravih namazı sonrası soğuk şerbet dağıtılacak. Gıda Bankası ile de 2500 aileye erzak yardımı sağlanacak. 21 mahallede düzenlenen Ramazan eğlenceleriyle çocuk, genç, yaşlılar bir araya gelip nostalji yapacak. Hacivat Karagöz, ortaoyunu, çocuklar için animasyon, cami önlerinde şerbet dağıtımı, hurma dağıtımı, Osmanlı macunları dağıtımı gibi etkinliklerle Karabağlar’da renkli bir ramazan ayı geçecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.