Dolar 34,0789
%-0.05
Euro 38,0886
%-0.01
Altın 2.879,440
%0.15
Bist-100 9.900,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova’da Homeros’un adına yakışacak Festival

Bornova’da Homeros’un adına yakışacak Festival

Bornova Belediyesi, ilçede son yılların en büyük ve kapsamlı festivalini düzenlemeye hazırlanıyor. 25 Mayıs 2013’ten 7 Haziran 2013’e kadar sürecek ‘Bornova Homeros Festivali’nde, konserlerden, sergilere onlarca etkinlik Bornova’yı şenlendirecek

  • Ege Postası
  • 08.05.2013 - 10:27
İZMİR - Bornova Belediyesi’nin bu yıl ilk kez gerçekleştireceği Bornova Homeros Festivali öncesinde ilçede yoğun bir hazırlık dönemi başladı. Bornova’da yaşayan herkesin katkısını sağlamak için hazırlık toplantılarının da yapıldığı Bornova Homeros Festivali’nin programı şekillenmeye başladı. İki hafta sürmesi planlanan Festival’de, sosyal, kültürel, sanatsal, bilimsel ve sportif alanlarda çeşitli etkinlikler ve organizasyonlar düzenlenecek.

Festival programının belirlenmesi aşamasında 150’nin üzerinde STK’ya anket formları gönderen Bornova Belediyesi, gelen önerileri de değerlendirerek festival programını şekillendiriyor. Bu doğrultuda iki kez yapılan ortak toplantılar sonucunda, Festivalin 25 Mayıs’ta başlayıp 7 Haziran’a kadar çeşitli etkinliklerle sürmesine karar verildi.

Bornova’da yaşadığı bilinen ünlü ozan Homeros’un adını taşıyan Festival süresinde özellikle yurtdışından davet edilen kardeş kentlerden , gelecek konukların Bornova halkıyla kaynaşarak ortak etkinliklere katılmaları sağlanacak. Festival sırasındaki çeşitli paneller, konferanslar, yarışmalar, sergiler, konserler ve sportif etkinliklerin yanı sıra, geniş katılımlı bir “Homeros’un İzinde” sağlık yürüyüşü yapılması planlanıyor.

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, yalnızca Bornovalıları değil, tüm İzmirlileri Bornova Homeros Festivali’ne davet etti. Bornova Homeros Festivali’nin büyük bir coşku içinde geçeceğine inandığını, bunun için tüm hazırlıkları yaptıklarını belirterek, “Festivalimiz kentlilik bilincinin gelişmesine katkıda bulunacaktır. Aynı zamanda yurtdışından gelecek davetlilerimiz aracılığıyla Bornova’nın tüm dünyada tanınırlığının artmasında da etkili olacaktır” dedi. Başkan Sındır, Bornova Homeros Festivali’nin düzenlenecek konserler, sergiler, söyleşiler ve bunun gibi pek çok etkinlikle büyük bir coşku yaratacağına inandığını söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.