Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova’da bir ayda iki büyük sanat olayı

Bornova’da bir ayda iki büyük sanat olayı

Bornova Belediyesi, dünyaca ünlü Türk ressamların yüz eserinin sergilendiği “Türk Resminin 100 Yüzü” isimli serginin ardından şimdi de “sürrealizmi dünyaya sevdiren ressam” olarak tanınan İspanyol ressam Joan Miró'nun eserlerini ilk kez İzmirlilerle buluşturuyor. Bornova Kent Arşivi ve Müzesi Dramalılar Köşkü'ndeki sergi, 27 Mayıs-14 Temmuz tarihleri arasında ücretsiz olarak görülebilecek. Öte yandan büyük ilgi gören “Türk Resminin 100 Yüzü’ isimli sergisi için son iki gün. Bu sergi de 19 Mayıs’a kadar ziyaret edilebilecek

  • Ege Postası
  • 17.05.2013 - 09:41
İZMİR - Bornova Kent Arşivi ve Müzesi Dramalılar Köşkü’nde 27 Mayıs’ta açılacak "Düşlerimin Rengi" adını taşıyan sergi, resim tarihine adını altın harflerle yazdırmış olan “J oan Miró”nun, 1950 ile 1977 yılları arasında yaptığı çalışmalardan 40 adet orijinal eseri içeriyor. “Düşlerimin Rengi” sergisi hem içerik açısından hem de “Joan Miró’nun eserlerinin İzmirli sanarseverlerle ilk kez buluşacak olmasından dolayı yoğun bir ilgiyle karşılanması bekleniyor. Joan Miró’nun “Düşlerimin Rengi” adlı sergisi, 27 Mayıs - 14 Temmuz 2013 tarihleri arasında ücretsiz olarak görülebilecek.

Serginin küratörlüğünü yapan Fahri Özdemir, Joan Miró'yu şu cümlelerle tanımlıyor:
"Joan Miró, yüzlerde gülümsemeler oluşturan resimleriyle, yer aldığı her ortamda umudu, sevinci ve neşeyi hakim kılmasıyla biliniyor. Cıvıl cıvıl renkleri, basit desenleriyle hemen her eserinde insanın içinde çocuksu bir heyecan uyandıran ressam, hayal gücünün sınırlarını alışılmadık bir biçimde zorluyor."

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Bornova'nın sanat duyarlılığı yüksek bir ilçe olduğunu belirterek, “Biz de yurttaşlarımızın bu yöndeki taleplerini karşılamak için ciddi bir gayret sarf ediyoruz. Dünyaca ünlü ressamlarımızın orijinal eserlerinin yer aldığı ‘Türk Resminin 100 Yüzü’ sergisine Bornova'da ev sahipliği yaptık. Bu sergiye olan ilgi bizi hem çok mutlu etti hem de yeni çalışmalara yönlendirdi. Joan Miró’nun sergisi de, bu anlamlı sürecin en önemli örneklerinden. Joan Miró’nun ‘Düşlerimin Rengi’ sergisi, dünya ölçeğinde çok büyük bir resim sergisi. Sürrealist akımın öncülerinden olan sanatçıyı, sadece İzmirlilerin değil, Türkiye’deki tüm sanatseverlerin merak ettiğini düşünüyoruz. Sanatçının “taş baskı”, “alüminyum baskı” ve “aside yedirme baskı” teknikleriyle yaptığı 40 adet orijinal eserinin yer alacağı Joan Miró’nun “Düşlerimin Rengi” sergisinin Türkiye'nin her kentinden ziyaretçi almasını bekliyoruz” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.