Dolar 34,2413
%0.29
Euro 37,8059
%0.09
Altın 2.926,160
%0.35
Bist-100 8.898,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova’da çivi ve telin dansı

Bornova’da çivi ve telin dansı

İzmir’in ilk filografi sanatçısı Emine Sarı, ilk kişisel sergisini Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde açtı. Çivi ve tel kullanılarak ortaya çıkarılan eserlerin sanatseverlerin beğenisine sunulduğu sergiyi Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır da gezdi. Başkan Sındır, ‘‘Çivi ve Telin Dansı’’adlı sergiye yoğun ilgi gösteren kadınlara filografi kursu açma sözü verdi

  • Ege Postası
  • 24.10.2013 - 10:17
İZMİR - Sanat ve sanatçının dostu Bornova Belediyesi, ilçede yaşayan sanatçılara da destek olup, onlara yol açıyor. Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi şu günlerde sıradışı bir sergiye ev sahipliği yapıyor. İzmir’in ilk filografi sanatçısı olan Emine Sarı’nın ilk kişisel sergisi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle buluştu. Sarı’nın çivi ve tel kullanarak yaptığı; hat ve çeşitli figürler ile Atatürk Köşesi’nden oluşan eserleri özellikle kadınların yoğun ilgisini çekti.

26 Ekim’e kadar açık kalacak ‘‘Çivi ve Telin Dansı’’ adlı sergiyi, Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’da gezdi. Bornova’da yaşayan evli ve iki çocuk annesi Emine Sarı, hepsi birbirinden güzel 32 eseri dikkatle inceleyen Başkan Sındır’a Türk Bayrağı motifli tablo hediye etti. Her zaman sanatın ve sanatçıların yanında olduklarını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Sarı’dan filografi sanatı hakkında bilgi aldı.

Sergiye özellikle kadınların yoğun ilgi göstermesinin dikkat çekici olduğunu söyleyen Başkan Sındır, kurs açma sözü verdi. Sındır, ‘‘Belediyemiz bünyesinde açılan hobi ve el becerisi kursları çok sayıda kadınımızın katılımı ile gerçekleşiyor. Bunlardan kurslardan birinin filografi alanında olması için gerekeni yapacağız. Burada hepinize söz veriyorum’’ dedi.

Filografi Sanatı Nedir'

Filografi ahşap bir zemin üzerine çakılmış çiviler arasından teller geçirilerek belli örgü teknikleri kullanılarak çeşitli desenler meydan getirilmesi sanatıdır. Bu sanat Orta Doğu'da doğmuş batıya ve uzak doğuya yayılmıştır. Ülkemizde pek tanımayan bu sanat, zorluğu, sabır gerektirmesi nedeni ile az uygulanmakta olup bütün dünyada unutulmak üzeredir.

Filografide, belli örgü teknikleri kullanılarak hat yazıları, simetrik desenler, amblemler, çiçekler ve çizgi film karakterleri panolar haline getirilebilmektedir.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.