Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova’da ‘lider kadınlar’ yetişiyor

Bornova’da ‘lider kadınlar’ yetişiyor

Bornova Belediyesi'nin Aile Planlaması ve Üreme Sağlığı Derneği ile birlikte hayata geçirdiği 'Lider Kadın Eğitimi'' Altındağ'da başladı. Dokuzuncusu düzenlenen eğitimde ilk dersi Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır verdi. Başkan Sındır, güvenli gıda konusunda bir sunum yaptı

  • Ege Postası
  • 01.01.2014 - 12:40
İZMİR - Bornova Belediyesi'nin Aile Planlaması ve Üreme Sağlığı Derneği ile birlikte düzenlediği “Lider Kadın Eğitimi”Altındağ Halkın Üniversitesi Toplum Kalkınma Merkezi'nde başladı. Eğitimin ilk gününde Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır da kadınların yanında oldu. Amaçlarının kadınların ufkunu açmak olduğunu ifade eden Başkan Sındır, “Burada alacağınız eğitimlerle uzman olmanız beklenmiyor. Sizler edindiğiniz bilgilerle kendinizi geliştirecek ve çevrenizdekiler için yol gösterici olacaksanız”diye konuştu.
Dokuzuncusu düzenlenen eğitimin ilk dersini veren Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, tarımda kullanılan insan sağlığına zararlı ilaçları, hormonlu ve GDO'lu gıdalar ile bunlar arasındaki farkları anlattı. Eğitime katılan kadınlardan taze meyve ve sebzeleri mevsiminde tüketmesini ve mutlaka akan suda yıkamalarını istedi.

Bugüne kadar 200’ü aşkın mezun veren Lider Kadın Eğitimi'nde ‘Kadına Yönelik Şiddet’, ‘Tacizden Korunma’, ‘Öfke Kontrolü’, ‘Kanser ve Aile Planlaması’ gibi konularda dersler veriliyor. Dersler, günde iki saat olmak üzere toplam 20 saat sürüyor. Devam zorunluluğu olan eğitimi tamamlayan Lider kadınlar sertifika alıyor, önce ailelerine sonrada çevrelerine yardımcı oluyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.