Dolar 34,2590
%0.34
Euro 37,6182
%-0.41
Altın 2.901,240
%-0.5
Bist-100 8.975,00
%0.87

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova’da temizlik ve hijyenden taviz yok

Bornova’da temizlik ve hijyenden taviz yok

Geçen yıl pek çok Avrupa ülkesinin tercih ettiği hijyenik yeraltı ve yerüstü konteynerlerini kullanmaya başlayan Bornova Belediyesi, aldığı yeni konteynerlerle hizmetin kalitesini daha da arttırıyor. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, bu alanda yaptıkları çalışmalarla hijyen ve temizlik hizmetlerinin asla taviz verilemeycek bir konu olduğunu hatırlatarak, “Temizlik konusunda 24 saat aralıksız verdiğimiz hizmeti aldığımız yeni konteynerlerle daha ileri noktalara taşıyoruz” dedi

  • Ege Postası
  • 15.10.2013 - 11:02
İZMİR - Bornova Belediyesi sürekli yenilediği ekipmanları ile temizlik hizmetlerinden taviz vermiyor. 2012 yılında 70 adet 3 bin 750 litre kapasiteli yer üstü konteyneri ile 15 adet 5 bin litre kapasiteli yer altı konteyneri vatandaşın hizmetini sunuldu. Bornova Belediyesi, Avrupa ülkelerinde yoğun biçimde kullanılan bu hijyenik konteynerlerden 200 adet daha aldı. 150 adedi yerüstü, 50 adedi ise yeraltında kullanılacak konteynerler, Kurban Bayramı’ndan hemen sonra elverişli olan bulvar ve caddelere yerleştirilecek. Mahalle içlerine ise dar sokaklar için daha kullanışlı olan 800 litre kapasiteli 600 adet galvaniz, yine 800 litre kapasiteli 450 adet plastik ve 240 litrelik 300 yeni plastik konteyner dağıtılacak.

Konteynerler gece boşaltılıyor

Eski tip galvaniz konteynerlerden 6 kat daha büyük olan 3 bin 750 litrelik çöp konteynerleri günde bir kez ve 23.00 ile 07.00 saatleri arasında özel vinç sistemli ve kameralı araçlarla el değmeden boşaltılıyor. Trafiğin yoğun olmadığı geç saatlerde toplanan çöpler temizlik personelinin işini de kolaylaştırıyor. Bornova Belediyesi 700 litrelik eski tip konteynerleri günde üç kez boşaltmak zorunda kalıyor ve trafik sıkışıklığına da neden oluyordu. Eski tip 6 konteynerin kapasitesine tek başına sahip olan hijyenik konteynerler görüntü ve çevre kirliliği de yaratmıyor. Boşa çıkan temizlik işçileri ise cadde ve sokak temizliğinde kullanılıyor.

Hedefimiz projeyi tüm Bornova'da uygulamak

Temizliğin belediyelerin en temel görevlerinden biri olduğuna dikkat çeken Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, ‘‘Geçen yıl 85 yeraltı ve yerüstü konteyneri aldık ve bunları kentin elverişli yerlerine dağıttık. Vatandaşlardan hep olumlu tepkiler aldık. Koku, çevre ve görüntü kirliliğini önlemenin yanında tasarruf da sağladık. Zamanla bu sistemi Bornova’nın bütün mahallelerine uygulayacağız. Böylece ilçemiz daha temiz olup, çağdaş bir görünüm kazanacak” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.