Dolar 34,2409
%0.29
Euro 37,8075
%0.09
Altın 2.936,160
%0.69
Bist-100 8.898,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova’nın köyleri çok şanslı

Bornova’nın köyleri çok şanslı

Bornova sınırlarındaki 12 köy, belediyenin yetki alanındaki mahalleler gibi hizmet alıyor. 2014 yılı Mart ayındaki yerel seçimlerin ardından ilçelere bağlanarak mahalle olacak köylere şimdiden hizmet götürebilmek için meclis kararı alan Bornova Belediyesi, köylerin pek çok ihtiyacını karşılıyor

  • Ege Postası
  • 21.10.2013 - 11:18
İZMİR - Daha önce Bornova’ya bağlı 12 köyün muhtarına bilgisayar ve belediye personelini arayabilecekleri özel hat ve telefon hediye eden Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, ihtiyaç duyulan hizmetleri götürmek için de köyleri sık sık ziyaret ediyor. Muhtarlar, köyleriyle ilgili herhangi bir sorunla karşılaştıklarında, Başkan Sındır, konuyla ilgili müdürler ya da sorumlu kişilere kurum içi telefonlardan doğrudan ulaşabiliyorlar.

Bornova Belediyesi, İzmir İl Özel İdaresi sorumluluğunda da olsa ilçe sınırları içerisinde bulunan 12 köye önemli hizmetler götürüyor. Pek çok köye içerisinde oyun alanları ve spor aletlerinin bulunduğu parklar yapan Bornova Belediyesi, çöpleri de düzenli olarak topluyor. Tarım arazilerine ulaşımı sağlayan yollardaki bozulmaları da onaran Bornova Belediyesi, yaz aylarında olası yangınların önüne geçmek için ot temizliği de yapıyor.

Görevde olduğu 4.5 yıllık sürede köylere her zaman destek olduklarını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimlerin ardından köyler ilçelere bağlanarak mahalle olacak. Biz de köylere şimdiden daha çok hizmet verebilmek ve sürekliliğini sağlamak için meclisimizden karar çıkarttık. Köylerimizin zaruri ihtiyaçlarını daha büyük bir hızla yerine getireceğiz” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.