Dolar 34,1341
%0.11
Euro 37,9735
%-0.31
Altın 2.882,930
%0.27
Bist-100 9.888,00
%-0.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bozdağ: Bitmeyen senfoni gibi çalışarak netice ortaya konamaz

Bozdağ: Bitmeyen senfoni gibi çalışarak netice ortaya konamaz

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Anayasa Uzlaşma Komisyonu çalışmaları ile ilgili, “Ucu açık bir çalışma ile adeta bitmeyen bir senfoni gibi çalışmaya devam ederiz, ama netice ortaya koyamayız. Netice ortaya koymalıyız.” dedi.Başbakan...

  • Ege Postası
  • 07.05.2013 - 16:41
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Anayasa Uzlaşma Komisyonu çalışmaları ile ilgili, “Ucu açık bir çalışma ile adeta bitmeyen bir senfoni gibi çalışmaya devam ederiz, ama netice ortaya koyamayız. Netice ortaya koymalıyız.” dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Meclis’te gazetecilerin sorularını cevapladı. Bozdağ, yeni anayasa çalışmaları ile ilgili, “Anayasa Uzlaşma Komisyonu 19 Ekim 2011’den bu yana çalışmalarını sürdürüyor, ama arzu edilen bir uzlaşmayı sağlayamadı. 174 madde üzerinde müzakere yapıldı, bunlardan 40’ı üzerinde bir uzlaşma oldu, 134 madde üzerinde uzlaşma tesis edilemedi.” diye konuştu.

UZLAŞMA KOMİSYONU

Uzlaşma Komisyonu’nun verilen ek sürelerde de çalışmalarını sonuçlandıramadığına dikkat çeken Bozdağ, “Henüz uzlaşılan metin kamuoyu ile paylaşılamadı. Ucu açık çalışmak yeni Anayasayı hayata geçirmeme gibi bir irade ortaya koyuyor. Çünkü ucu açık çalıştığınızda, oraya bir kayıt koymadığınızda bu zamana oynamaktır, ipe un sermektir. O nedenle Uzlaşma Komisyonu kendini bağlayan bir takvimle yola başladı, ama kendini zamanla kayıtlamayan bir takvimle yola devam etmek istiyor. Ucu açık bir çalışma ile adeta bitmeyen bir senfoni gibi çalışmaya devam ederiz, ama netice ortaya koyamayız. Netice ortaya koymalıyız. Komisyon kendini süre ile kayıtlayan bir karar verip, kendilerini de bu konuda uzlaşmaya zorlamalı. Süreyi ucu açık yapmak, işi zamana yaymak yeni Anayasa’yı hayata geçirmemek için zamana oynamaktan başka anlam taşımaz.” ifadelerini kullandı. Muhalefetin yeni Anayasa istiyorsa zamana oynamaktan vazgeçmesi gerektiğinin altını çizen Bozdağ, “Yeni Anayasa için gereken özveriyi hep birlikte göstermeliyiz. Zamana oynanırsa, bu işi yayalım denirse, 2014 seçim yılı, Türkiye’ye bu dönemde yeni Anayasa yaptırmama gibi bir komisyona dönmüş olur Uzlaşma Komisyonu.” dedi.

AK Parti’nin Başkanlık sistemindeki ısrarının görüşmeleri tıkadığı iddialarının çarpıtma olduğunu kaydeden Bozdağ, “Bu üzerinde müzakere edilen 174 maddeden 24 maddesi ile alakalı. CHP görüşüne göre de 40 madde ile alakalı. Neticede üzerinde uzlaşılamayan yarıdan fazla madde başkanlık sistemi ile alakalı değil. Temel hak ve hürriyetlerle ilgili kısmın başkanlık sistemi ile alakası yok.” şeklinde konuştu.

ALMANYA’DAKİ NSU DAVASI

Almanya’daki NSU davası ile ilgili bir soruya karşılık Bozdağ, “Davayı Türkiye olarak yakından takip ediyoruz. Bu davada bizim temel arzumuz mahkemenin tarafsız bir yargılama yapması ve suçluların hak ettiği cezaya çarptırılmasıdır.” açıklamasını yaptı. Böyle bir sonucun ırkçılığa karşı verilen ciddi bir mesaj anlamı taşıyacağını aktardı.

GÜLTAN KIŞANAK’IN İDDİASI

Bir gazetecinin, 'BDP Eş Başkanı Gültan Kışanak’ın parti genel merkezinde çalışan birinin ajanlık yaptırılmak üzere baskıya uğradığı yönünde iddialar var. Ne diyeceksiniz'' sorusuna karşılık Bozdağ, “Devleti suçlarken laftan öte belgelerle konuşmak lazım. Sayın Kışanak’ın elinde bilgi ve belge varsa kamuoyu ile paylaşmalı yoksa iftiraları iddia gibi gündeme taşımamalı.” cevabını verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.