Dolar 34,1486
%0.04
Euro 37,9875
%0.19
Altın 2.886,200
%0.03
Bist-100 9.888,00
%-0.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Milletin parasını doğru aktarırsak Türkiye'yi en güçlü 10 ülkeden biri yaparız'

'Milletin parasını doğru aktarırsak Türkiye'yi en güçlü 10 ülkeden biri yaparız'

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, “Milletin parasını doğru yerlere aktarabilirsek, Türkiye'yi dünyanın en güçlü 10 ülkesinden biri yaparız.” dedi. Bağış, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, TÜBİTAK ile Halil Kale...

  • Ege Postası
  • 07.05.2013 - 14:01
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, “Milletin parasını doğru yerlere aktarabilirsek, Türkiye'yi dünyanın en güçlü 10 ülkesinden biri yaparız.” dedi. Bağış, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, TÜBİTAK ile Halil Kale Fen Lisesi'nin ortaklaşa düzenlediği bilim fuarının açılına katıldı.

Burada yaptığı konuşmada çözüm sürecine değinen Bakan Bağış, Türkiye'nin çok farklı bir noktaya ilerlediğini söyledi. Bugüne kadar terörle mücadeleye 350 milyar dolar harcandığını hatırlatarak, “Bu paraya 350 tane boğaz köprüsü yapılırdı. Havaalanları, binlerce kilometre otoban, hastane, okul yapılırdı. Milletin parasını doğru yerlere aktarabilirsek, bu ülkede bütün annelerin huzur içinde uyumasını sağlayabilirsek, evlatlarının ölüm haberlerini değil de projelerdeki başarı haberlerini alabilirsek Türkiye'yi, dünyanın en güçlü 10 ülkesinden biri yaparız.” şeklinde konuştu. AK Parti olarak göreve geldiklerinde üniversitelerde ar-ge konusunda yeterince proje yapılmadığını dile getiren Egemen Bağış, bugün ise Turgutlu'da ortaokul ve liselerde bile projeler yapıldığını, bunun da Türkiye'deki zihniyet değişimini ortaya koyduğunu söyledi. Türkiye'yi Atatürk'ün hedef gösterdiği muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkaracak anlayışın bu olduğunu vurgulayarak, "Türkiye, eğitim standartlarını İngiltere'ninkilerle, insan hakları konusundaki standartlarını İsveç'inkilerle eşleştirecek. Benim vatandaşımın da kendisini dünyanın saygın insanlarından hissedebilmesini sağlayacak anlayış, bugün Turgutlu'da ortaya koyulmuştur.” diye konuştu.

Ardından fuarı açan Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan ve Halil Kale Fen Lisesi Müdürü Tahsin Bozkurt'a plaket verdi. Daha sonra okuldan ayrılan Egemen Bağış, yüksek lisans için gittiği İngiltere'de geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden 29 yaşındaki Nalan Dirik'in ailesini, Ergenekon Mahallesi'ndeki evlerinde ziyaret etti. Bakan Bağış, basına kapalı görüşmede baba Ali ve anne Fatma Dirik ile görüştü. Bağış'a, Vali Halil İbrahim Daşöz de eşlik etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.