Dolar 34,1455
%0.03
Euro 37,9569
%0.11
Altın 2.882,430
%-0.1
Bist-100 9.888,00
%-0.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan: Çekilme için tarih vermek yanlış

Erdoğan: Çekilme için tarih vermek yanlış

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, PKK'nın 8 Mayıs'ta çekileceğini açıklamasını "yanlış" olarak değerlendirdi. TBMM'deki AK Parti Grup Toplantısı sonrasında kuliste gazetecilere konuşan Erdoğan, PKK’nın 8 Mayıs’ta çekileceği yönündeki...

  • Ege Postası
  • 07.05.2013 - 13:46
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, PKK'nın 8 Mayıs'ta çekileceğini açıklamasını "yanlış" olarak değerlendirdi.

TBMM'deki AK Parti Grup Toplantısı sonrasında kuliste gazetecilere konuşan Erdoğan, PKK’nın 8 Mayıs’ta çekileceği yönündeki açıklamasına ilişkin "Böyle tarih vesaire gibi bir şey bizim açımızdan önemsenecek şeyler değil." dedi.
Bu tür şeylerde verilen tarihlerin; medyanın yazılı, görsel olarak ortaya koymuş olduğu haritaların çok gayri ciddi tespitler olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, "Bu tür şeylerde yani harita belirlemek, yok şunu yapmak, bunu yapmak filan, biz bir defa şu anda hükümet olarak, devlet olarak bir şey ortaya koyduk. İlkemiz nedir bizim, bir defa silahlar bırakılmak suretiyle ülkemizi terk etmeleridir. Nereden terk ederler, nasıl terk ederler onlar onların bileceği bir şeydir. Bunun dışında herhangi bir tanımlama yapmak bir defa bizim şu anda stratejimiz, taktiklerimiz içerisinde yer almaz.” şeklinde konuştu.

PKK’NIN TARİH AÇIKLAMASI YANLIŞ

Bir gazetecinin 1999 yılında PKK’nın sınır dışına çekilirken bazı sabotajlar olduğunu, bugün de bu sebepten dolayı tarihin gizli tutulmuş olup olamayacağını sorması üzerine de Erdoğan, "Bu onlarla alakalı bir şey değil, farklı bir dönem. Onların tarih açıklaması filan, bu tür şeyler de bana göre yanlış şeylerdir. Yani yapacaksanız bir şey, zaten tarihi açıklamaya, şuna buna filan da gerek yok. Bunun esasları sadece silahlar bırakılmak suretiyle terk etmektir. Kendileri nasıl, nerelerden girdiyseler oralardan çıkmasıdır." cevabını verdi.

Başbakan Erdoğan'a 'Bahçeli’nin bazı şeyleri açıklamasını talep ettiniz. Sayın Bahçeli suskunluğunu devam ettirirse siz açıklayacak mısınız'' şeklinde soru yöneltildi. Erdoğan da “Vakti saati gelince değerlendiririz” dedi.

"FATİH TERİM'i KUTLADIM"

Galatasaray'ın bitime iki hafta kala şampiyonluğunu ilan etmesine yönelik bir soru yöneltilen Başbakan Erdoğan, Fatih Terim'i arayıp kutladığını söyledi. Erdoğan, "Çok başarılı, güzel bir final maçı oldu. Ve bu final maçında her iki tarafın da attığı goller çok çok güzeldi. Galatasaray hakikaten bir şampiyona yakışır şekilde oyun sergiledi. Ben de kendilerini Fatih Hoca’nın nezdinde kutladım, tebrik ettim. Başarılarının bundan sonra uluslar arası bazda da devamını dilerim.” değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 'Başbakan isterse elbette görüşürüm' şeklindeki açıklamasına ise “Akşam söylediği sabahı tutmayan birisiyle artık bu tür şeyleri konuşmanın anlamı yok.” cevabını verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.