Dolar 34,1447
%0.03
Euro 37,9669
%0.14
Altın 2.883,770
%-0.06
Bist-100 9.888,00
%-0.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bahçeli: 63’lükler birilerine benzetilecekse 150’liklere benzetmeli

Bahçeli: 63’lükler birilerine benzetilecekse 150’liklere benzetmeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Sayın Başbakan, 63’lükleri ille de benzeteceğin birileri varsa, o da milli tarihimize 150’likler olarak geçen sabıkalı hainlerden başkası olmayacaktır, olmamalıdır." dedi. Devlet Bahçeli, partisinin...

  • Ege Postası
  • 07.05.2013 - 12:40
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Sayın Başbakan, 63’lükleri ille de benzeteceğin birileri varsa, o da milli tarihimize 150’likler olarak geçen sabıkalı hainlerden başkası olmayacaktır, olmamalıdır." dedi.

Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Akil İnsanlar Heyeti’nin bölücülüğün propagandasını yaptığını ileri sürerek, "Başbakan Erdoğan’ın maşa olarak kullandığı ve vaatlerle Anadolu’nun bereketli bağrına gönderdiği 63 aklını yemiş bir ayı aşkındır faaliyet halindedir. Başbakan şimdi de bunları milli mücadele yıllarında teşekkül ettirilen ‘İrşad Heyeti’ne benzetmiş ve akıllara durgunluk veren bir cahilliğin içine batmıştır. Bir defa, bırakınız 63’lükleri İrşad Heyeti’yle bir görmeyi, bu ikisi arasında benzerlikler ya da paralellikler kurmak dahi kimsenin harcı değildir. Eğer kast ettiği sonu t ile biten irşat kelimesinin ‘çirkin ve suratsız’ olan bir diğer anlamı ise diyeceğimiz bir şey yoktur. Biliniz ki, 63’lükler PKK’nın elinden tutmuş, bölücü hedeflerin mihmandarı olmuş ve bölünmeyi vaaz etmiştir; İrşad Heyeti ise Türk milletinin birliğini ve bağımsızlığını savunacak yüksek ahlakla gönüllere girmiş, saygıyı hak etmiştir. 63’lükler, Öcalan canisine bebek katili denmesin diyerek taraflarını belli etmiştir; İrşad Heyeti de Anadolu’daki isyan ve işgal konusunda milletimizi aydınlatmış, milli mücadeleye çağırmış ve milliyetçiliğin yanında durmuştur. Hele hele sormak lazımdır ki, bu 63 kişi Başbakan’a göre kimleri irşad, yani doğru yola getirmekle görevlendirilmişti? Türk milleti yanlış yolda mıdır ki birileri irşadla vazifelendirilmişti? Türk milleti terbiye edilmesi ve hizaya getirilmesi gereken kuru bir kalabalık mıdır ki irşad edilmektedi? Aziz milletimiz bunları duymalıdır. AKP’ye oy veren muhterem kardeşlerim Başbakan’ın gerçek yüzünü tanımalıdır. Başbakan’a göre bunlar irşad heyetiyse, mürşid kimdir, kimlerden oluşmaktadı? Bu durum karşısında, Başbakan kendisini nerede görmektedi? Bu zihniyet ilginç şekilde 63’lüklere tepki gösterenlerin toplamda 4 bin 980 kişi olduğunu ifade etmiştir. Sayın Başbakan; ya sen dört işlemi bilmiyorsun, yeniden abaküs başına oturman lazımdır; ya da birileri seni ciddi şekilde yanıltmaktadır." diye konuştu.

MEHMET AKİF ERSOY ÖRNEĞİ

Mehmet Akif Ersoy’un da İrşad Heyeti’nin içinde bulunduğunu dile getiren Bahçeli, "Başbakan ve 63 akilli bilmiyorsa hatırlatırım ki; Merhum vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy, 19 Kasım 1920 günü Kastamonu Nasrullah Camii’nde yaptığı heyecan düzeyi yüksek konuşmasının bir bölümünde aynen şunları ifade etmiştir: 'Milletler topla, tüfekle, zırhlı ordularla, tayyarelerle yıkılmıyor ve yıkılmaz. Milletler ancak aralarındaki rabıtalar çözülerek herkes kendi başının derdine, kendi havasına, kendi menfaatini temin etmek sevdasına düştüğü zaman yıkılır. Atalarımızın Kale içinden alınır, sözü kadar büyük bir söz söylenmemiştir, evet, dünyada bu kadar sağlam, bu kadar şaşmaz bir düstur yoktur.’ Ülkemizin bugünkü hal ve gidişatına baktığımızda, 93 yıl önce dile gelen bu sözlerin ne kadar doğru ve isabetli olduğu muhakkak ki anlaşılabilecektir. Bugün kalemiz içten tahrip edilmektedir. Başbakan ve 63’lükler bu amaçla yekpare ve yekvücut olmuş asil milletimizi yanlışa ortak etmek ve PKK’nın tezlerini onaylatmak için her kılığa girmektedirler. Kaba ve üstünkörü bir siyaset metoduyla gayri milli, gayri insani ve gayri ahlaki tüm yollara tevessül etmektedirler. Başbakan Erdoğan millete omuz silkerken, bölünmüşlüğe omuz vermektedir. 63’lükler bölücülüğe göz kırparken, milletimizi yalanlarla, asılsız bilgilerle oyalarken, milli değerlerimizi dağlamaktadırlar." dedi.

"BOP'ÇULAR VE 63'LÜKLER ARASINDA FARK YOK"

Bahçeli şöyle devam etti: "Bu 63’lükler, manevi emanetlerimizi, mübarek mirasımızı ve kutsi inançlarımızı ikbal arayışlarına, kinle pekişmiş istikbal kaygılarına telaş ve panikle seferber etmekten dolayı yüzleri kızarmamaktadır. Şundan emin olun ki, milli mücadele kahramanları aleyhine fetvalar veren din bezirganlarıyla, milli ruhu kırmaya çalışan BOP’çuların ve 63’lüklerin arasında asla bir fark yoktur. İşgalcilerin menfaatini gözeten, emperyalizmin uşaklığından terfi uman şahsiyetsizlerle; bölücü terörün aklanması, canilerin itibar ve saygınlık kazanması için uğraşan dışı İslam, içi küresel proje olan sefalet yuvaları yakın akrabadır ve birinci dereceden de hısımlardır. Geçmişten bugüne bunların çizgileri hiç değişmemiştir. Bunlar şirke kayacak ve firavunlara taş çıkartacak kadar milli ve manevi değerlere arkalarını dönmüşlerdir. Tarih boyunca Türk milleti bu bozguncularla ve bu düşmanca bakışlarla sürekli muhatap kalmıştır. Bunların kökü hiç kurumamış, bunların nesli hiç tükenmemiş ve bunların arkası hiç kesilmemiştir. Türklüğe hasımlık bunların ortak anlayışı, ortak paydasıdır. Vatana kin, bayrağa öfke, millete karşıtlık bunların müşterek özelliğidir. Yüce dinimiz ne çektiyse bunların elinden çekmiştir. İslam’ın sancaktarı, İslam’ın yüz akı, İslam’ın kınına girmeyen kılıcı büyük Türk milleti, değişik zamanlarda bunların her şekle ve her kalıba giren oyunlarıyla karşılaşmıştır. İsimler değişmiş, sıfatlar başkalaşmış, mekanlar farklılaşmış, ama niyetler hiç değişmemiştir. Çağlar nehir gibi akmış, zaman rüzgar gibi geçmiş; küfrün, şirkin ve cahilliğin boyutları hiç azalmamıştır. Güzelliğin çirkinlikle, doğruluğun yalanla, rahmani tutumun iblisle ezelden başlayan müsabakası hiç dinmemiş ve dinmeyecektir. Bu aşamada son olarak diyeceğim odur ki, Sayın Başbakan, 63’lükleri ille de benzeteceğin birileri varsa, o da milli tarihimize 150’likler olarak geçen sabıkalı hainlerden başkası olmayacaktır, olmamalıdır."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.