Dolar 34,2599
%0.06
Euro 37,6306
%0
Altın 2.921,040
%-0.02
Bist-100 9.120,00
%0.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bronzlaşırken vücudunuzda güneş yanıkları oluşabilir

Bronzlaşırken vücudunuzda güneş yanıkları oluşabilir

Memorial Kayseri Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. İnci Sak, birçok insanın yaz aylarında bronz cilde sahip olmak istediğini ama bronz cilde sahip olmak isterken, güneş ışınlarının deride bazı hastalıklara neden olduğunu dikkate almadıklarını...

  • Ege Postası
  • 11.06.2013 - 11:09
Memorial Kayseri Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. İnci Sak, birçok insanın yaz aylarında bronz cilde sahip olmak istediğini ama bronz cilde sahip olmak isterken, güneş ışınlarının deride bazı hastalıklara neden olduğunu dikkate almadıklarını belirtti. Sak, bronz cilde sahip olmak isteyenlerde güneş yanığı, deri (cilt) kanseri gibi rahatsızlıkların oluşabildiğine işaret etti.

Dr. İnci Sak, yaz aylarında insanların estetik açıdan hoş bir görünüm elde etmek için güneşin ultraviyole ışınlarına uzun süreli maruz kaldığını hatırlattı. Bronz bir cilt görünümüne kavuşmanın birçok riskleri beraberinde getirdiğini ifade eden Dr. Sak, “Güneş ışınları nedeniyle kişi vücudunda güneş yanıkları, deri (cilt) kanseri, derinin çabuk yaşlanması, katarakta bağlı körlük gibi önemli sağlık sorunlarına neden olmaktadır.” diye konuştu.

Mor ötesi ışın veren elektrik lambaları ve bronzlaştırıcı suni ışık kaynaklarının da deri kanserlerini büyük oranda tetiklediğini aktaran Dr. İnci Sak, “Ultraviyole ışınlarına karşı dünyayı koruyan ozon tabakasının incelmesinin de deri kanserlerinde ciddi bir artışa neden olduğu bilinmektedir.” uyarısında bulundu.

Benlerin, yoğun pigmentli cilt hücrelerinin kümeleşmesinden oluştuğunu aktaran Sak, şu bilgileri verdi: “Benler, bazen ciltten kabarık şekilde, bazen ciltle aynı seviyededir. Bazı benler ise doğuştan var olan yapılardır. Birçoğunun tehlikesi olmamasına rağmen, doğuştan geniş ve kıllı dev benler ile değişik renklerde ve sınırları net olarak seçilemeyen benler Malign Melanoma’ya dönüşme riski taşır. Bu nedenle özellikle toprak işleriyle ilgilenen yani çiftçiler ve açık havada çalışma zorunluluğu bulunan kişilerin kendilerini güneşin zararlı ışınlarından koruması ve bunun için gerekli önlemleri alması önemlidir.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.