Dolar 34,1585
%0.07
Euro 38,1984
%-0.12
Altın 2.913,770
%-0.67
Bist-100 9.775,00
%-0.55

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bu ilçede içkili mekana ruhsat yok

Bu ilçede içkili mekana ruhsat yok

Yerel seçimde AK Parti ile CHP arasında büyük rekabetin yaşandığı Kemalpaşa’da ipi göğüsleyen AK Partili Belediye Başkanı Arif Uğurlu uygulamaları ile tartışma yaratmaya devam ediyor. Uğurlunun ilk icraatı Kemalpaşa'da parsellerin içkili alan uygulamasından çıkarılması ve var olan işletmelerin devir haklarının kaldırılması kararı CHP’lilerin itirazına rağmen oy çokluğu ile meclisten geçti.

  • Ege Postası
  • 02.07.2014 - 09:39
HABER SERVİSİ- Kemalpaşa Belediyesi Haziran ayı 1. meclis toplantısı Belediye Başkanı Arif Uğurlu'nun Ankara'da olması sebebi ile Başkan Vekili Mehmet Türkmen başkanlığında gerçekleşti. Toplantının 2. gündem maddesi CHP ve AK Parti grubu arasında tartışmaya neden oldu. Kemalpaşa mahallerinden  Armutlu Hürriyet mahallesi, Ali Fehmi caddesi, Bağ yurdu Şehit Bekir Varol caddesi, 1-9 ve 2-14 kapı numaraları belgelerin, Yiğitler mahallesi 1490,1491 ve 1030 numaralı parsellerin içkili alan uygulamasından çıkarılması ve var olan işletmelerin devir haklarının kaldırılması tartışma yaşanmasına neden oldu.

ÖZEN “KARAR HUKUKA AYKIRI”
Karara itiraz eden CHP Grup Başkanı Cenk Özen bugün işletmelerin kapatılması ile ilgili karar hukuka aykırıdır" dedi Özen sözlerine söyle devam etti:

"Yapılacak idari işlem hukuki açıdan iptal kararını çıkaracaktır. Bugün meclisimiz bu kararı alırsa yarın burada ki hak sahipleri mahkemeye gittiğinde bu karar geriye dönecektir.



ŞİKAYET DİLEKÇESİ YOK
Bu da belediyemize ek bir külfet getirecektir. gerekçe olarak kamuoyunun yoğun şikayeti olduğu ifade ediliyor ama biz komisyonlarda bir tane bile şikayet dilekçesi görmedik.

KEMALPAŞALILARIN YAŞAM TARZIMA MÜDAHALEMİ EDİYOR'
Doğrudan içki ruhsatlarını iptal ediyor gibi görünmeden, esasen bu işyerlerinin devrini engelleyen karar, bizi yaşam alanına müdahale mi ediliyor gibi bir endişeye sevk ediyor bizi. Doğrudan ruhsatı iptal etmiyoruz sadece ne yapıyoruz devrine engel oluyoruz. Bu ve buna benzer uygulamalar, herkesin dünya görüşüne yaşamasına mani olacak görüşündeyiz. Bu neden ile bu önergeye ret oyu kullanacağız."

MHP Grup Başkan Vekili, Bünyamin Fırat ise " Burada bulunaN işletmeleri bir yer ayarlayıp Kemalpaşa'da bulunan işletmelerin bu yere taşınmasını öneriyorum" dedi

İŞLETMELERİ KAPATMAK GİBİ BİR NİYETİMİZ YOK
AK Parti grup Başkan vekili Nuri Turan ise yaptığı açıklamada," MHP Grup Başkan vekili arkadaşımızın ifade ettiği gibi  geçtiğimiz dönemde buna benzer önergeleri başka yerlerde bu tip uygulamalar yapılmış ve çok da güzel olmuş burada da bir yer belirleyip uygulama yapılabilir.Bizim burada işletmeleri kapatmak gibi bir niyetimiz yok. Biz sadece bu alanı işletmelerin yerlerini belirlemek için bu kararı almak istiyoruz.Burada çok şikayetler var. Buradaki işletmelerin ve şikayetlerin çoğalmaması için böyle bir karar almak istiyoruz. Yoksa işletmelerin ruhsatını iptal edilmesi gibi bir talebiz yok" dedi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.