Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca Belediyesi'nden anlamlı proje: 'Ocaklar sönmesin, tencereler kaynasın'

Buca Belediyesi'nden anlamlı proje: 'Ocaklar sönmesin, tencereler kaynasın'

Sosyal projeleri ile fark yaratan Buca Belediyesi anlamlı bir projeye daha imza atıyor. ‘Ocaklar Sönmesin, Tencereler Kaynasın’ sloganıyla hayata geçecek projede ihtiyaç sahibi 1500 aileye mutfak tüpü yardımı yapılacak. Projenin fikir sahibinin vatandaşlar olduğunu belirten Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, “Vatandaşlarımız geçim sıkıntılarını hep ‘ocağımız söndü, artık yanmıyor’ diye dile getiriyor. Biz de buradan yola çıkarak, ocakların altını yeniden yakalım, vatandaşlarımızın yüzünü güldürelim istedik” dedi. Ocaklar sönmesin, tencereler kaynasın...

  • Ege Postası
  • 06.06.2015 - 12:26
İZMİR - Sosyal belediyeciliğe farklı bir yaklaşım getiren Buca Belediyesi anlamlı bir projeyi daha hayata geçirmeye hazırlanıyor. “Ocaklar Sönmesin, Tencereler Kaynasın” adını taşıyan proje ile her yıl 1500 aileye 4 ayda bir mutfak tüpü verilecek.
Temmuz ayında başlaması planlanan proje ile yılda 1500 ailenin mutfağında tencerenin kaynamasına destek verecek olan Buca Belediyesi, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından belirlenecek 1500 aileye, 4 ayda bir, 12 kilogramlık mutfak tüpü verecek. Ailelerin bu projeye dahil olabilmesi için menkul ya da gayrimenkulünün bulunmaması, Sosyal Yardım kurumlarından herhangi birinden yardım almaması, yaşlıların ‘yaşlılık maaşı’ dışında bir gelirlerinin olmaması gerekiyor.



PROJENİN MİMARI VATANDAŞ
Buca Belediyesi’nin hayata geçirmeye hazırlandığı proje ortaya çıkışı ise Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’nın mahalle gezilerinde vatandaşların talebiyle oldu. Özellikle son aylarda yaptığı ziyaretlerde vatandaşların yaşadıkları ekonomik sıkıntıları dile getirirken, “Mutfakta ocağımız söndü, tencere kaynamıyor” diye yakındıklarını belirten Başkan Piriştina, “Bucalı hemşerilerimizin bu feryadı karşısında duyarsız kalamazdık. ‘O zaman ocaklarını biz yakalım, vatandaşlarımızın yüzünü güldürelim’ dedik. Bizim için güldürdüğümüz her bir yüzün verdiği mutluluktan daha kıymetlisi yok” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.