Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca adayı Büyükalmus geri adım atmadı

Buca adayı Büyükalmus geri adım atmadı

AK Parti Buca İlçe Başkanlığı’na aday olmak için il yönetim kurulu üyeliğinden istifa eden Cafer Büyükalmus, Selçuk’ta Sema Yeşilçimen’e karşı aday olup kongreyi kazanan ancak istifası istenen Osman Başterzi’nin ardından AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ün, ‘Başka yerlerde de bu tür olaylar olursa neticesi böyle olacak. Gereğini yapacağız’ açıklamasına karşın geri adım atmadı. Cafer Büyükalmus, “Tabiî ki aday olacağım. Kararımda bir değişilik yok. Kongreye odaklandık. Kongreden sonra konuşulacak şeyler” dedi. Buca AK Parti'de kongreye saatler kaldı

  • Ege Postası
  • 25.03.2018 - 11:17

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-AK Parti İzmir Teşkilatı’nda bugün Narlıdere, Balçova ve Buca’da sandıklar kurulup ilçe kongrelerinin gerçekleşmesi bekleniyor. Buca İlçe’de AK Parti Genel Merkezi’nin mevcut başkan Mustafa Arslan ile yola devam etme kararı açıklamasına karşın geçen hafta il yönetim kurulu üyeliğinden istifa eden Dr. Cafer Büyükalmus, Arslan’a karşı aday olacağını açıklamıştı.

AK Parti Selçuk’ta da mevcut başkan Sema Yeşilçimen ile kongreye gidilmesine karar verilmesine karşın İzmir Büyükşehir Belediye Meclis üyesi de olan Osman Başterzi Yeşilçimen’e rakip olmuş ve 420 delegeden 202 delegenin oyunu alarak kongreyi kazanmıştı. Ancak Başterzi, genel merkez ve ilin isteği üzerine dün İl Binası’na gelerek AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ile konuşmuş ve kendisi ile 15 kişilik yönetim kurulunun istifasını sunmuştu. İl Başkanı Aydın Şengül, hafta içi seçim kurulundan mazbatasını alacak olan Osman Başterzi’nin istifasını yürürlüğe koyacağını ve Selçuk’ta yeniden bir değerlendirme yapılacağını açıklamıştı.

ŞENGÜL, ‘OLUR DA ADAY ÇIKARIR KAZANIRSA BİZ DE GEREĞİNİ YAPARIZ’ DEMİŞTİ AMA…

Şengül, başka ilçelerde de aday çıkarma çalışmaları olduğunu ancak buralarda aday olunup kazanılsa bile istifa sürecinin işletileceğini, “Birkaç ilçede buna benzer aday çalışmaları var. Biz belki seçimi önceden yapıyoruz karar veriyoruz yolumuza devam ediyoruz. Verdiğimiz karar doğru olmayabilir ama bu demek değildir ki karşı çıkıp yeni bir oluşum içinde olmak. Oradaki arkadaşlarımıza şunu söylüyorum; oralarda da bu tür olaylar olursa neticesi böyle olacak. Olur da aday çıkarır kazanırsa biz de gereğini yapacağız” sözleriyle ifade etmişti.

TABİKİ ADAY OLACAĞIM, KARARIMDA BİR DEĞİŞİKLİK YOK

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ün bu açıklamasına karşın Buca’da mevcut başkan Mustafa Arslan’a karşı aday olacağını açıklayan Cafer Büyükalmus, Egepostası’na yaptığı açıklamada, adaylıktan çekilmeyeceğini, aday olacağını belirtti: “Tabiî ki aday olacağım. Kararımda bir değişiklik yok” dedi.

BİZ KONGREYE ODAKLANDIK, KONGREDEN SONRA KONUŞULACAK ŞEYLER

AK Parti Buca İlçe Başkanlığı için aday olacağını tekrarlayan AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu eski Üyesi Cafer Büyükalmus, İl Başkanı Aydın Şengül’ün Buca’nın da içinde olduğu diğer ilçelerde de aday çıkması hatta kongrenin kazanılması durumunda gereğini yapacakları şeklindeki açıklamasını ise şöyle değerlendirdi:

“Orda bizim basından aldığımız haberde, ilçe başkanının nezaketine teşekkür ediyorum. Kendisi istifasını sundu. Yani biz götürdük verdik, biz bir şey göstermek istemiştik dedi. İstifasının istenmesinin söz konusu olmadığını ilçe başkanı ifade etti. İlçe başkanı böyle dedi.

Yeniden değerlendirme tabiî ki genel merkez tarafından yapılabilir. Henüz kazanmadan öyle bir şeyle ilgili konuşmak mümkün değil. Çeşitli açıklamalar var ama biz kongreye odaklandık. O konular da biz kazandıktan sonra gündeme gelir. İsterlerse yaparlarsa diye şimdiden bir şey söylemek doğru değil. Olmamış bir şeyle ilgili şimdiden konuşmaya gerek yok. Biz kongreye gidiyoruz. Kongreden sonra konuşulacak şeyler.”

BÜYÜKALMUS, ‘GENEL MERKEZE BAĞLIYIZ AMA BANA KARŞI TEVECCÜH VAR’ DEMİŞTİ

İl Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa edip aday olacağını açıklayan Cafer Büyükalmus, o zaman yaptığı açıklamada, “Buca İlçe Başkanlığı’na aday olacağım için istifa ettim. Sonuç ne olursa olsun partinin neferi olarak yolumuza devam edeceğim. Parti bizim partimiz. Ancak ilçe başkanlığında teveccühte farklılık oldu. Genel merkezin aldığı her karara uyarız. Burada sadece biraz farklı şeyler olabilir. Yıllardır Buca’da yaşıyorum. Ak Parti Buca teşkilatlarında yaşadım. Buca bizim memleketimiz. 25 yıldır oradayız. Teveccüh var bana karşı. Böyle bir karar verdik. Genel merkeze her zaman bağlıyız” demişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.