Dolar 34,2114
%0.09
Euro 37,9035
%-0.5
Altın 2.925,830
%1.03
Bist-100 9.360,00
%-3.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca'da muhalifler üç parça

Buca'da muhalifler üç parça

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’ya muhalefetleri ile bilinen CHP’li meclis üyeleri Levent Köstem, Osman Ergündoğan, Erkut Tamay , Veli Balyemez ve Güngör Kaya ile bağımsız meclis üyeleri Adnan Öztekin ve Lokman Fazla’dan oluşan isimlerin 3 gruba ayrıldığı bundan sonra ortak hareket etmeyecekleri konuşuluyor.

  • Ege Postası
  • 27.11.2012 - 14:51
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Belediye Başkanı Ercan Tatı, İlçe Başkanı Bektaş Gül ve belediye meclis üyeleri üçgeninde yaşanan tartışmalarla sürekli gündemde olan Buca’da kulislerde önemli bir iddia dolaşmakta. Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’ya muhalefetleri ile bilinen CHP’li meclis üyeleri Levent Köstem, Osman Ergündoğan, Erkut Tamay , Veli Balyemez ve Güngör Kaya ile bağımsız meclis üyeleri Adnan Öztekin ve Lokman Fazla’dan oluşan isimlerin 3 gruba ayrıldığı ve ortak hareket etmediği konuşuluyor.
CHP Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ile Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil’in katılımı ile gerçekleşen ilçe toplantısında Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’ya muhalif meclis üyelerinin söz almaması dikkat çekmişti. Tatı’ya toplantıda en sert muhalefeti Meclis Üyesi Emre Aykut ve İzmir Kent Arşivi Müzesi Müdürü Oktay Gökdemir yaparken eleştiriler hizmetlerin yetersiz olduğu yönünde olmuştu.

TOPLANTIDA SÖZ ALMADILAR
Yaklaşık 3 saat süren ve basına kapalı olarak gerçekleşen toplantıda Tatı’ya muhalefetleri ile bilinen meclis üyeleri Levent Köstem, Osman Ergündoğan, Erkut Tamay ve Güngör Kaya’nın herhangi, bir eleştiri yapmaması ilçede şaşkınlık yaratırken muhaliflerin konuşmamalarının altında yerel seçimler sürecinde ayrı hareket etme yoluna gittikleri iddiası yatıyor.

KÖSTEM’E DESTEK VAR
CHP’li meclis üyeleri Osman Ergündoğan ve Erkut Tamay’ın belediye başkanlığına adaylık için çalışmalar yapan Levent Köstem ile birlikte hareket ettiği öğrenilirken, bu üçlüye daha önce Belediye Başkanı Tatı’nın yanında yer alan Veli Balyemez’in de destek verdiği ifade edildi.

KAYA TEK BAŞINA
Ergündoğar, Tamay ve Köstem ile birlikte Tatı’ya uzun süredir sert bir muhalefet yapan Güngör Kaya’nın ise bu gruptan ayrıldığı ve belediye başkanlığına adaylığı düşündüğü için kendisi gibi beleidye başkanlığını düşünen Köstem ile yollarını ayırdığı iddia edildi. Kaya’nın bundan sonra yoluna tek başına devam edeceği, belediyeye ve ilçeye yönelik polemiklere çok fazla girmeyeceği konuşuluyor.

BAĞIMSIZLAR BİRLİKTE HAREKET EDİYOR
‘Belediye ve parti içerisindeki sorunlar’ nedeni ile CHP’den istifa eden ve bağısız meclis üyesi konumuna gelen Adnan Öztekin ve Lokman Fazla’nın da birlikte hareket ettiği öğrenildi. İsmi AK Parti ile sıkça anılan Öztekin’in son zamanlarda bu yönde temasını arttırdığı ve AK Parti’den Buca Belediye Başkanı olmak için çalışmalar yaptığı iddia edildi. Kendisi gibi partiden istifa eden kardeşi Azad Fazla ile birlikte hareket eden Lokman Fazla’nın Öztekin ile birlikte sık sık bir araya geldiği öğrenildi. CHP’li meclis üyesi Emre Aykut’un da bağımsız meclis üyeleri ile hareket edebileceği iddia edildi.

TATI’YA AVANTAJ SAĞLAR İDDİASI
Belediye Başkanı Tatı’ya muhalif meclis üyelerinin 3 parçaya bölünmüş olmasının adaylık sürecinde Tatı’ya avantaj sağlayabileceği görüşü ilçede hakkim olurken, Tatı, geçtiğimiz aylarda da denetim raporuna hayır oyu veren muhalif meclis üyelerinden Muzaffer Kater’i başkan yardımcısı yaparak kendi yanına çekmişti.



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.