Dolar 34,2710
%0.09
Euro 37,6360
%0.01
Altın 2.915,670
%-0.2
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca'daki krizde son durum: Tünel projesine itiraz yağdı

Buca'daki krizde son durum: Tünel projesine itiraz yağdı

İzmir ulaşımını rahatlatacak en önemli projeler arasında yer alan 7 kilometrelik Buca-Otogar bağlantı yolu projesinde itiraz engeline takıldı. Büyükşehir'in 2,4 kilometrelik kısmına İzmir'in en uzun tünelini inşa edeceği yeni yol projesi için hazırlanan imar planlarına 14 ayrı itiraz geldi Buca'daki krizde son durum:

  • Ege Postası
  • 14.06.2016 - 11:24

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2,4 kilometrelik kısmını tünel geçişi ile aşmayı planladığı Homeros Bulvarı-Otogar Bağlantı Yolu Projesi için hazırlanan binlik ve beş binlik imar planlarına askı süresi içinde hak sahipleri ve vatandaşlardan çeşitli itirazlar geldi.  

Planlama süreci devam eden ve yıl sonuna kadar ilk kazmanın vurularak yapımına başlanması hedeflenen Ulaşım Master Planı'ndaki en önemli yeni güzergah projelerinden olan Homeros Bulvarı-Otogar Bağlantı Yolu'nda bir süredir devam eden kamulaştırma krizi imar planlarına yapılan itirazlar ile yeni bir çıkmazı da beraberinde getirdi.

KAMULAŞTIRMADAN SONRA İTİRAZ ENGELİ

Buca ve Konak ilçesi sınırlarında kalan yaklaşık 16 mahalleyi yakından ilgilendiren ve vatandaşların kamulaştırmaya karşı açtıkları davalar ile yargıya taşıdığı projeye toplam 14 ayrı itiraz geldi. Konak Tüneli'nden devam ederek Homeros Bulvarı yoluyla Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne devam eden ve Çevre Yolu'na bağlanan yeni 35 metrelik bölünmüş yol projesinin kamulaştırma sınırının değiştirilmesini talep eden hak sahipleri binlik ve beş binlik planlara ayrı ayrı itirazda bulundu. Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri tarafından hazırlanan ve geçtiğimiz aylarda askıya çıkan yeni planlara Buca ve Konak'taki hak sahiplerinin yanı sıra, Bornova gibi ilçelerdeki vatandaşlardan da itiraz geldi. Talepleri inceleyecek olan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin projenin geçtiği güzergah üzerinde revizyona gitmesi beklenirken, söz konusu itirazlar yargıya taşındığı takdirde ise ihale hazırlıkları süren çalışmaların da ertelenebileceği öğrenildi.

60 MİLYON LİRAYI AŞKIN KAMULAŞTIRMA YAPILDI

Projesi için 2016'da 31.5 milyon TL bütçe ayıran Büyükşehir Belediyesi, Onat Caddesi güzergahı, Bornova Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi ile birlikte İzmir'in 35 metre genişliğe sahip en modern güzergahlarından olacak projenin 2,4 kilometrelik kısmı ise derin tünelle geçecek. Buca Ufuk Mahallesi ile Bornova Çamkule arasında kalan 2,4 kilometrelik bölümde gerçekleştirilecek derin ve çift tüp tünel projesi İzmir'in en uzun tüneli olacak. Homeros Bulvarı için kamulaştırmalarla birlikte toplam 36 milyon lira harcayan Büyükşehir Belediyesi, Otogar’a uzatılacak 7 kilometrelik ekspres yolda bugüne dek yaklaşık 60 milyon lirayı aşkın kamulaştırma yaptı. İzmir trafiğine büyük rahatlama getirecek yeni güzergah Buca Onat Caddesi’nden başlayarak Otogar’a kadar uzanacak ve toplam 6 şerit genişliğinde olacak. Yeni yol ile, Çamlık, Mehtap, İsmetpaşa, Ferahlı, Ulubatlı, Mehmet Akif, Saygı, Atamer, Çınartepe, Merkez, Zafer, Birlik, Koşukavak, Ufuk, Çamkule, Meriç, Yeşilova ve  Karacaoğlan mahalleleri aşılarak Bornova Kemalpaşa Caddesi’nden Otogar’a bağlantı sağlayacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.