Dolar 34,1536
%0.17
Euro 37,9228
%-0.45
Altın 2.873,800
%-0.04
Bist-100 9.909,00
%0.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca hastanesinde nükleer tatbikat

Buca hastanesinde nükleer tatbikat

İzmir'deki Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi tarafından kimyasal, biyolojik, radyoaktif, nükleer (KBRN) tatbikatı yapıldı.

  • Ege Postası
  • 03.11.2016 - 12:26

Hastane Sivil Savunma Birimi Sorumlusu Metin Er ve ekibi tarafından gerçekleştirilen KBRN tatbikatı Buca Ege Giyim Organize Sanayi Bölgesinde bir Tekstil Fabrikasında yapıldı. Senaryoya göre formik asit deposunda meydana gelen iş kazası sonucu ambalajı patlayan formik asit yere döküldü, yerde bulunan su ile tepkimeye girmesi ve işçilerle teması sonucunda çok sayıda yaralanma ve ölümlerin olması ihtimalinde yapılması gerekenler gerçekleştirildi. Yaralılar ambulanslar ile olay yerinden alınarak hastaneye getirildi. İlk olarak KBRN Ünitesine alınıp, arındırılan yaralıların tedavilerine hastane Acil Servis'i içerisinde özel muayene bölümlerinde devam edildi. Gerçeği aratmayan tatbikat sırasında hastanede bulunan diğer hastalar meraklı gözlerle olup biteni izledi. 

Hastane Sivil Savunma Birimi olarak KBRN Ünitesi'nde olası vakalara karşı hazırlıklı olmak amacıyla bir senaryo hazırladıklarını ve bu çerçevede hastanenin çeşitli birimlerde çalışanları görevlendirdiklerini belirten Metin Er, "Herkes canı gönülden çalışarak verilen görevleri yerine getirdiler. Başta Hastane Yöneticiliğimiz olmak üzere emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma katkılarından dolayı çok teşekkür ederim" dedi.

Hastane Yöneticisi Op. Dr. Hilmi Güngör "KBRN ünitemiz kimyasal, biyolojik, radyoaktif ve nükleer yaralanmalarda hastayı arındırmak ve diğer tedavilerinin devamını sağlamak amacıyla kuruldu. Hastane Yönetimi olarak hastanemizi her türlü olası KBRN vakasına karşı hazır tutmak durumundayız. Hastane Sivil Savunma Birimimizin hazırlayıp gerçekleştirmiş olduğu tatbikata İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği (İKKHB) Genel Sekreterliği KBRN Ege Koordinatörü Uzm. Demet Tuğlacı başta olmak üzere İKKHB Sivil Savunma Birimi, Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi ve Alsancak Devlet Hastanesi Sivil Savunma Birimleri, Hastane Yönetimi ve çalışanları katıldı. Tatbikat sayesinde artık KBRN vakalarına karşı daha bilinçli ve hazırlıklıyız. Tüm çalışma arkadaşlarımı kutluyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.