Dolar 34,2135
%0.09
Euro 37,8617
%-0.61
Altın 2.934,930
%1.35
Bist-100 9.351,00
%-3.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca meclisi bildiğiniz gibi

Buca meclisi bildiğiniz gibi

Buca Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. AK Partili meclis üyeleri Belediye Başkanı Ercan Tatı’yı eleştirdi. AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Aslan, “Belediyede ortak akıl yok. Tek başınıza her şeysiniz” dedi. Belediye Başkanı Ercan Tatı da, “Konuşmalarınız siyaset ahlakına aykırı” demesi üzerine tartışmaya diğer meclis üyeleri de katıldı

  • Ege Postası
  • 06.10.2012 - 02:09
HABER SERVİSİ- Belediye Başkanı Ercan Tatı başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda 2013 yılı performans programı ve bütçesi tartışma yarattı. AK Parti Meclis Üyesi Zafer Kürkçü’nün konuşmasıyla devam etti. Kürkçü ‘’Ufku açık bir taslak hazırlanmasını isterdim. Hazırlayan arkadaşlar verileni yapıyor, emirde sizden geliyor. Belediye olarak ufkumuzun nereye gittiğinin en büyük göstergesidir bu performans raporu. Mutluluk ve motivasyon ayrıntılarda gizlidir. Personel için daha çok özen göstermeliyiz. Buca’nın hak ettiği taslağı göremedik. Vatandaşın birincil ihtiyaçlarının ele alınmasını isterdik. Yardım yapılan insanlarımız çok artmalı. ’dedi.

ASLAN ” 4 YILDA DEĞİŞEN BİRŞEY OLMADI”
Performans programı ve bütçenin sadece yazılı kaldığını söyleyen Bağımsız Meclis Üyesi Lokman Fazla’nın ardından söz alan AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Arslan ‘’4 yılın performans raporunda değişen hiçbir şey olmadı. 2013’ü konuşurken de aynı şeyleri söylemeyeceğim. Bazı noktaları yönetim anlayışının farklı olduğunu söylemek için açıklayacağım. Ben bugüne kadar ne ekip çalışması ne ortak akıl var. Siz tek kişilik ekipsiniz. Bir insan her şeyi biliyorum derse o kadar çok yanlış yapar. Partizansınız, ekip çalışması olmadan hareket ediyorsunuz. Şeffaf değilsiniz, kaynaklar yerinde kullanılmıyor. Buca’da hangi yaşlı, fakir, fukara yardım ald? Görüntü kirliliği var. Buca’da kaldırımlar işgal altında. Çaba sarf etmeyen bir başkan var. Seçimdeki vaatlerinizi sormuyoruz bile. Ben merkezli performans yanlıştır. Yetersiz bir programdır. Ret oyu vereceğimizi bildirmek istiyorum’ ’dedi.



OTORUMA ARA VERİLDİ
Zafer Kürkçü ve CHP Meclis Üyeleri’nin sözlü atışmasının ardından Belediye Başkanı Ercan Tatı meclise 5 dakika ara verdi. 2. Oturumun açılmasıyla beraber bütçe ile ilgili konuşan Bağımsız Meclis Üyesi Lokman Fazla, CHP Meclis Üyesi Ali Rıza Kaya ve AK Parti Genel Başkan vekili Mustafa Arslan’ın konuşmasının ardından, 2013 yılı performans programının görüşülüp karara bağlanması ve 2013 yılı bütçesinin görüşülüp, oylanarak karara bağlanmasıyla meclise son verildi.
CHP’li Meclis Üyesi Ali Rıza Kaya, AK Partilileri eleştirdi. Meclis üyelerinin komisyonlardan istifa ettiğini anlatan Kaya, “Bütçe komisyonunda hiçbir yetkiliniz bulunmayacak. Toplantıya katılmayacaksınız. Sonra da gelip burada eleştireceksiniz. Bu doğru değil” ifadelerini kullandı. AK Partili meclis üyeleri performans programının ardından bütçeye de olumsuz oy kullandı ve eleştirilerde bulundu.

TATI BAKAN GÜNAYI SUÇLADI
Eleştirilere yanıt veren Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, “Necati Bey bütçe için ‘özensiz, plansız’ diyor. Bu zamana kadar kaç bütçe yaptı merak ediyorum. Ayrıca belediyemizde yeterli kadro yok. Mimar ve mühendis kadrosu boş, hem de 9 tane. Ama Altı ziraat mühendisi kadrosu dolu. Lokman Fazla Betontaş Pazaryeri’nin açılmaması için çok çalıştı ama kendisi pazardan alışveriş yapıyor. Ben de sevindim. Kaynaklar Meydanı ve düzenlemesi için ise Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay bana ‘başkanım bırak ben yapacağım. Oraya, meydana yönelik projem var’ dedi. Fakat böyle bir şey yapılmadı. Biz yaşlılara ve ihtiyaç sahiplerine yardım ediyoruz ama reklamını yapmıyoruz.
Belediye olarak temizlikte iyi çalışıyoruz. Ben sponsorluk konusuna sıcak bakmıyoruz. Siz ‘bu ne biçim adam’ diyebilirsiniz. Sponsor olmak isteyen varsa gelsin. Bir adam geldi. Bana ‘ben Bucaspor Kulübü’nün kombine biletlerini aldım. Başkanımız da istiyor’ dedi. Ardından bana savcı bu durumu sordu. Buca Belediyesi’nin şantiye alanı bile yok. Çevik Bir Meydanı meydan değil alandır. Devam eden projelerimiz var. Kasaplar Meydanı, Uçanyol Projesi, Şirinyer Projesi ve Kasaplar Meydanı gibi projeler Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldı. Ama bizim bürokratlarımız da çalıştı. Yedi Göller ve Buca Gölet Tesisleri’ni Büyükşehir yaptı ama buradan belediye başkanı takip etmese olmazdı. Biz eski Başkan Cemil Şeboy’a buradan teşekkür ediyoruz. Keşke bu ülkede sosyal yardıma ihtiyaç insan olmasa. Keşke sosyal yardımları dağıtmasak. Ama bu ülkenin gerçekleri var. AKP’li meclis üyeleri ‘tartışacak projemiz bile yok’ dedi. Doğru biz tartışacak hiçbir projeyi yapmadık” ifadelerini kullandı.


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.