Dolar 34,1644
%0.08
Euro 38,1847
%-0.16
Altın 2.909,120
%-0.83
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bucalı kadınların el emekleri görücüye çıktı

Bucalı kadınların el emekleri görücüye çıktı

Buca Belediyesi Kültür İşler Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde düzenlenen el işi sergisinde ev hanımlarının emekleri kazanç olarak kendilerine geri dönüyor.

  • Ege Postası
  • 02.04.2013 - 14:20
İZMİR-  Buca Belediyesi Kadın Aktivite Merkezi’n de düzenlenen sergiye Buca Fırat Mahallesinde yaşayan ev hanımları ile birlikte Buca Halk Eğitim Merkezinde eğitim gören aksesuar kursiyerlerinin eserleri de yer alıyor. Kendilerine öncülük eden Havva Barlı idaresinde toplanan kadınlar el emekleri olan çorap, hırka, havlu ve el işi dantellerini satarak evlerine ekmek götürmenin mutluluğunu yaşıyorlar.

Kadınların sosyal yaşamda daha fazla aktif rol alabilmesi için önce ev ekonomisinde yer alması gerektiğini dile getiren Havva Bağcı, görücüye çıkan ürünlerin fiyatlarının çok cüzi miktar olduğunu ve tüm Bucalıları sadece ürün satın almaları için değil ziyaret amaçlı da olsa bu ürünleri görmeleri gerektiğini söyledi.

Yüzü aşkın kadının yaklaşık bin beş yüz el işi ile yer aldığı sergi 7 Nisan tarihine kadar Buca Belediyesi Kadın Aktivite Merkezi’n de misafirlerini ağırlıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.