Dolar 34,1732
%0.11
Euro 38,2081
%-0.1
Altın 2.934,140
%0.03
Bist-100 9.829,00
%-0.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gaziemirli dostlar seni unutmadı “Aşık Veysel”

Gaziemirli dostlar seni unutmadı “Aşık Veysel”

Gaziemir Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu’nun verdiği konsere konuk sanatçı olarak katılan Nida Ateş, Anadolu’nun güçlü ve unutulmaz Aşık Veysel’i türkü ve şiirlerle andı

  • Ege Postası
  • 02.04.2013 - 10:42
İZMİR - Gaziemir Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu’nun verdiği konsere konuk sanatçı olarak katılan Nida Ateş Aşık Veysel’i türkü ve şiirleriyle andı. Anadolu’nun güçlü sesi, büyük halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu’nu anma adına düzenlenen konserin şefliğini Ege Üniversitesi Türk Müziği konservatuar görevlisi Ali Hikmet Gökçen yaptı.
“Musiki vakti huzur vakti” diyerek başlayan konserde, Aşık Veysel’in şiir ve türküleri seslendirilirken bir yandan da hayatı sunum eşliğinde seyirciyle paylaşıldı. “Dostlar Beni Hatırlasın”, “ Ben Gidersem Sazım Kalır”, “ Uzun İnce Bir Yoldayım” türküleri ile Aşık Veysel’in dünya gözü ile görmeden nasıl baktığını, birlik ve bütünlük mesajları veren, karanlık dünyasından aydınlıklar çıkaran sazında, türkü ve şiirlerinde asla unutulmadığını sazıyla hala yaşadığını bir kez daha gösterdi.
Gaziemir Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu’nun en genç solisti Berkay Tunakan, Aşık Veysel’in ölüm döşeğindeyken kızına yazdırdığı son türküsü olan “ Gelmez Yola Gidiyorum” söyledikten sonra seyirciden büyük alkış aldı. İkinci bölümde sahne alan konuk sanatçı Nida Ateş sazıyla Aşık Veysel türkülerini seyirci eşliğinde söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.