Dolar 34,1732
%0.11
Euro 38,2081
%-0.1
Altın 2.934,140
%0.03
Bist-100 9.829,00
%-0.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gençlerin idolü Başkan Tartan

Gençlerin idolü Başkan Tartan

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, İzmir Kız Lisesi konferans salonunda gerçekleşen ‘İşte İzmir’ “Doruktakilerle Buluşma” programında öğrencilerle bir araya geldi.

  • Ege Postası
  • 02.04.2013 - 09:39
İZMİR - İzmir Kız Lisesi Tarih Bölüm Başkanı Fahrettin Gülşahin’in hazırlayıp sunduğu programa sürpriz konuklar ve telefon bağlantıları da renk kattı. İzmir Kız Lisesi öğrencileri, öğretmenleri ve eski mezunlarının izlediği program eğlenceli ve içten bir sohbete sahne oldu. Programda, İzmir Kız Liseliler tarafından ‘Yılın İdolü’ seçilen Başkan Tartan’a onur ödülü verildi.

“Bizim Hakan”
Fahrettin Gülşahin’in yerel yöneticilikle ilgili sorularını yanıtlayan Başkan Tartan, “Yöneticinin işi şikayet etmek ve insanları olumsuz düşüncelere itmek değildir. İyi yönetici topluma umut, güç ve heyecan vermeli. Toplumun geleceğini doğru inşa etmesine en büyük katkıyı koymalı. Yöneticinin, zorlukları aşan, insana tepeden bakmayan, zorlukları gülümseyerek karşılayan bir tavrı olmalı” dedi.
Program boyunca liselilere geleceğin yapılanmasıyla ilgili ipuçları veren Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, yaşamından da örnekler verdi. Başkan Tartan, Fahrettin Gülşahin’in “En çok hangi hizmetinizle anılmak istersiniz'” sorusu üzerine ise “Bizim Hakan” olarak anılmak istediğini söyleyerek İzmirlilerin sevdiği, kendilerine yakın gördüğü ve ‘İzmir’in gülen yüzü’ olarak adlandırdığı bir başkan olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Telefonun ucunda Metin Uca
İzmir Kız Lisesi Konferans Salonunda gerçekleşen programda telefon bağlantıları da renkli isimleri İzmir’e konuk etti. Ünlü televizyon programcısı Metin Uca, “Hakan sen İzmir’in şansısın” sözleriyle hitap ettiği Başkan Tartan için şunları söyledi:
“İzmir’in farklılığını ve özgünlüğünü en iyi yansıtan yer Konak. Bunun değerini bilenler Hakan Tartan’ın yaptığı güzel işlerin de farkındadır. Konak’ı en yaşanılır kentlerden biri haline getirmekte sağlam adımlar attı. Hakan Tartan gibi dostların, aydınlık kafaların yerel yönetimlerde olması ve kentleri geliştirmesi gerekiyor. Bir kenti yaratan sadece altyapı değil, o kenti geleceğe taşıyan kültürüdür. Bu farkı Hakan Tartan çok iyi ayırt ediyor.”

Kerem Alışık Hakan Tartan’ı anlattı
Programa telefonla katılan bir diğer isim de tiyatro sanatçısı Kerem Alışık oldu. Kerem Alışık, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ın devlet adamlığı ve yerel yönetici kimliğinden önce insan olarak değerini vurgulayarak, “Hakan Tartan, elinin değebildiği her yere emek vermiş, toplumun her kesimine hitap eden bir insan” şeklinde konuştu.

Ünlü isimlerden övgü dolu sözler
Türk edebiyatının ve mizahının duayen ismi Muzaffer İzgü, Hakan Tartan’ın sanata verdiği önemin altını çizerek, “Benim öyle bir başkanım var ki dorukların da üzerinde. Çünkü o sanata öyle düşkün ki Konak’ta her gün etkinlik var. İşte belediye başkanlığı budur” dedi.
Türkiye’nin önemli spor adamlarından Fifa kokartlı hakem Erol Ersoy da programa katılanlar arasındaydı. Başkan Tartan’ın spor konusundaki özverisine değinen Ersoy, “Mesleğim gereği dünyanın çeşitli yerlerine gidiyorum. 16 bin nüfusu olan kentlerde bile toplumu kucaklayan bir kültür, sanat, spor altyapısıyla karşılaşıyorum. Bu altyapıyı İzmir’de kuracak tek insan Hakan Tartan’dır” dedi.
İzmirli sanatçı, müzik yapımcısı Ali Kocatepe de programda yer aldı. Kocatepe, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ın yıllardır girilmeyen sokaklardaki hizmetlerinin ve kentin kültür dokusunu geliştirmesinin büyük mutluluk verdiğini söyledi.

“Hakan Tartan’ı İstanbul’a istiyoruz”
Başarılı televizyon programcısı ve belgesel yapımcısı Mesut Yar ise sempatik tavırları ve esprileriyle programa damgasını vurdu. İzmir’de gerçekleştirdikleri projelerden bahseden Mesut Yar, Hakan Tartan’ın kent tarihine, kültür ve sanata sahip çıktığını belirterek şöyle konuştu:
“Çok belediye Başkanı gördüm, ancak elini taşın altına koyan tek başkan Hakan Tartan’dır. Hakan Tartan adamdan anlar, kıymet bilir; kıymetlidir. Biz İstanbullular da Hakan Tartan ‘ı başkanımız olarak istiyoruz, gönderirseniz seviniriz. Çünkü kültür ve sanat için böyle değerli bir başkana ihtiyaç var.”
Eşsiz bir sohbete sahne olan ve ünlü konukları bir araya getiren program sonunda, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Ali Kocatepe’yle birlikte seslendirdikleri şarkılarla gençlerin gönlünde taht kurdu.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.