Dolar 34,2114
%0.09
Euro 37,9035
%-0.5
Altın 2.925,830
%1.03
Bist-100 9.360,00
%-3.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bucalı muhtarlardan Güler’e “Bizi kurtarın” çağrısı

Bucalı muhtarlardan Güler’e “Bizi kurtarın” çağrısı

CHP Parti Meclisi Üyesi İzmir Milletvekili Prof. Dr. Birgül Ayman Güler, Bucalı muhtarlarla bir araya geldi. Muhtarlar, Hükümetin muhtarlık kurumunu yok etmeye çalıştığını belirterek, yasal düzenleme konusunda CHP’den destek istedi.

  • Ege Postası
  • 22.09.2012 - 09:27
 İZMİR- Buca Belediye Başkanı Ercan tatı ile birlikte ilçedeki muhtarların sorunlarını dinlemek üzere bir toplantı düzenleyen CHP Parti Meclisi Üyesi İzmir Milletvekili Prof. Dr. Birgül Ayman Güler, TBMM’ye sunmak üzere bir çalışma yapacağını açıkladı. Güler, muhtarların özlük hakları, yetki sorunu ile belediyelerle ilişkilerinde uygulama farklılıkları açısından sıkıntı yaşadıklarını tespit ettiğini belirtti. İzmir Milletvekili Prof. Güler, TBMM’de muhtarların sağlık güvencesi ve diğer özlük sorunları başta olmak üzere çalışma yapacağını açıklarken, muhtarlıkların yeterli olanaklara sahip olması gerektiğinin de altını çizdi.

Tebligat sıkıntısı

Nüfus idarelerinin muhtarlık yetkilerini alması başta olmak üzere muhtarlıkların tebligat kanunu sebebiyle büyük sıkıntı yaşadığını belirten Bucalı muhtarlar, yardım istedi. Muhtarların hükümet tarafından adeta gözden çıkarıldığını da belirten bazı muhtarlar, ana muhalefet partisi CHP’nin bu konulardaki sıkıntıları dile getirmesini talep etti.


 Başkan’a övgü

 Bucalı muhtarlara son günlerdeki yatırım ve çalışmalar hakkında bilgi veren Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, halkın oylarıyla gelen muhtarlarla her zaman yakın işbirliği içinde olduğunu vurguladı. Yazılı ve sözlü olarak birçok muhtar Birgül Ayman Güler’e ilettikleri mesajlarında  Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ve bürokratlarına teşekkür edip övdüler. Muhtarlar sorunlarını kısa sürede belediyeye ulaştırdıklarını ve sıkıntı çekmediklerini vurguladılar. Buca Muhtarlar Derneği Başkanı Eşfak Yurdanur da Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın tüm engellemelere rağmen başarıyla hizmet verdiğini ve taleplerini sürekli dikkate aldığını söyledi. CHP Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül’ün de katıldığı toplantıda muhtarlar diğer isteklerini yazılı olarak da ilettiler.

 Cumhuriyet Bayramı çağrısı

 Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ise tüm çalışmalarda olduğu gibi bu yıl 28 Ekim’de muhtarların kimseye söz vermeden düzenleyeceği Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu na katılmasını istedi. 19 Mayıs ve diğer ulusal günlerde olduğu gibi Buca’da Cumhuriyetin büyük bir kalabalıkla kutlanması için çaba göstereceğini belirten Başkan Ercan Tatı, “Bize Cumhuriyet’i armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’e ve Cumhuriyet değerlerine muhtarlarımız ve tüm halkımız ile birlikte sahip çıkacağız” diye konuştu. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.