Dolar 34,1541
%0.05
Euro 38,2818
%0.1
Altın 2.934,480
%0.04
Bist-100 9.735,00
%-0.96

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bucaspor yönetimi akın konusunda temkinli

Bucaspor yönetimi akın konusunda temkinli

KALP rahatsızlığı nedeniyle 20 yaşında futbolu bırakmak zorunda kalan Bucasporlu Akın Açık’ın sahalara dönme ihtimalinin gündeme gelmesiyle ilgili Bucaspor Sağlık Kurulu Başkanı Doç. Dr. Emin Bal ve Kulüp Başkanı Dr. Mehmet Bektur temkinli konuştu.

  • Ege Postası
  • 27.03.2013 - 17:27

İZMİR - İstanbul Memorial Şişli Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof.Dr.Bingür Sönmez ve Kardiyoloji Uzmanı Dr.Deniz Şener’in testlerinin ardından dönüş umuduna kapılan Akın’la ilgili Emin Bal, "Dört doktorun kontrolünden sonra bırakması yönünde karar çıktı. Dönüşüyle ilgili net konuşmak doğru değil" dedi.

Doç.Bal, Memorial Hastanesi’ndeki doktorların raporları geldikten sonra inceleyeceklerini belirterek, "Takıma dönmesi için son kontrolü yapan doktorun sorumluluğu alıp, imza atması gerekir. Sonuçta Akın altı aydır spor yapmadı" diye konuştu. Aynı zamanda doktor olan Bucaspor Başkanı Mehmet Bektur şöyle konuştu:

"Önce raporu görmem lazım. Akın’ın futbola dönmesine çok seviniriz. Ancak raporda bilimsel dayanak olmalı. Tıpta "Pardon'un bedeli ağır olur. Neticede insan hayatı söz konusu."

SEZON BAŞI BIRAKTI

Bucaspor alt yapısından yetişen Akın'ın, sezon başında Buca Tıp Merkezi’nde yapılan testler sonucu kalp kasında kalınlaşma tespit edildi. Önceki sezon (A) takıma alınan 20 yaşındaki futbolcu, Ege Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi ile Özel Tınaztepe Hastanesi’ndeki kontrollerinden sonra kalbindeki sorunla ilgili olumsuz rapor çıkması üzerine son olarak ünlü Spor Hekimi ve Kardiyolog Prof. Dr. Erdem Kaşıkçıoğlu’na göründü. Prof. Dr. Kaşıkçıoğlu’nun da “Futbol oynaman hayati risk taşıyor” demesi üzerine Akın, 20 Ekim’dekiBucaspor-Kartalspor’u maç öncesi duygusal bir törenle futbola veda edip, altyapıda antrenörlük görevi üstlendi.(DHA)

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.