Dolar 34,2707
%0.08
Euro 37,6033
%-0.09
Altın 2.883,600
%-0.11
Bist-100 9.045,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bülent Arınç: Gülen bize yol gösteriyor, önümüzü aydınlatıyor

Bülent Arınç: Gülen bize yol gösteriyor, önümüzü aydınlatıyor

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Fethullah Gülen Hocaefendi’nin Taksim Gezi Parkı olaylarıyla ilgili söylediği “Çapulcu veya benzeri şeyleri hiç kimseye bir sıfat olarak yakıştırmamalıyız.” sözlerini değerlendirdi.Dün akşam...

  • Ege Postası
  • 28.06.2013 - 16:57
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Fethullah Gülen Hocaefendi’nin Taksim Gezi Parkı olaylarıyla ilgili söylediği “Çapulcu veya benzeri şeyleri hiç kimseye bir sıfat olarak yakıştırmamalıyız.” sözlerini değerlendirdi.

Dün akşam Samanyolu Haber’e konuk olan Arınç, Hocaefendi’nin tansiyonu düşürücü açıklamalar yapmasının fevkalade yerinde olduğunu aktardı. Hoacaefendi’nin kendilerine yol gösterdiğini ve kendilerini ikaz ettiğini belirten Arınç, “Bütün sözlerini hareketlerini takip ediyorum. Allah razı olsun. Bize de yol gösteriyor, bizi ikaz ediyor. Bir deniz feneri gibi önümüzü aydınlatıyor.” dedi.

Çapulcu veya benzeri tabirlerin hiç kimseye bir sıfat olarak yakıştırılmaması ve övünülecek bir şeymiş gibi birilerine şaka bile olsa söylenmemesi gerektiğini ifade eden Arınç, şunları kaydetti: “Benim de aldığım terbiye onu gerektirir. Yani biz kötü sözleri konuşmayız burada. Batılı iyice tasvir etmek safi zihinleri idlaldir. Yanlış ve batıl olan şeyleri biz methedemeyiz. Onları övünülecek bir şey gibi göremeyiz. Hatta onları ballandıra ballandıra anlatarak insanların saf olan düşüncelerini kötüye çeviremeyiz. Muhterem Hocaefendi’nin de söylediği gibi yarın bir gün o çapulcu dediğiniz insanlar mutlaka iyi yollara da gelecekler, onların çocukları mutlaka çok daha asil olacaklar. Memlekete faydaları da olacaktır.”

35. MADDE DEĞİŞİKLİĞİNE EVREN ÖRNEĞİ

Başbakan Yardımcısı Arınç, TSK İç Hizmet Kanunu’nda yapılması planlanan değişikliklerle ilgili soruyu ise şu ifadelerle değerlendirdi: "12 Eylül darbesinden yargılanan iki yaşlı kişinin (Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya) savunmalarında dahi cumhuriyeti korumak ve kollamak görevinin kendilerine verildiğini, bunun yasal bir hak olduğunu ileri sürdüklerine şahit oluyoruz. Zamanı geldiğinde istismar edilebilecek bir maddenin herhalde anlaşılır hale getirilmesi gerekiyordu. Milli Savunma Bakanımız, Genelkurmay Başkanlığımızla bunun detayları üzerinde çalıştı. Onların açıkça onayları veya rızaları, bunu söylemek durumunda değilim ama Sayın Bakanım, Genelkurmay Başkanımızla bu tasarının detayları üzerinde mutlaka görüştü. Onu iyi biliyorum. Bu ters bir şey değil. TSK’yı ilgilendiren bir konuda en azından görüş almak doğrudur ama siyasi kararı hükümetimiz verir."


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.