Dolar 34,1485
%-0.04
Euro 37,9060
%-0.68
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bulut: Sağlıkçılar şiddet yasasının biran önce çıkmasını istiyor

Bulut: Sağlıkçılar şiddet yasasının biran önce çıkmasını istiyor

Trabzon Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Osman Bulut, sağlıkta şiddet yasasının biran önce çıkmasını beklediklerini söyledi.        Dr. Bulut, sağlık şehitlerini anma ve sağlıkta şiddete ‘hayır’...

  • Ege Postası
  • 17.04.2013 - 15:50
Trabzon Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Osman Bulut, sağlıkta şiddet yasasının biran önce çıkmasını beklediklerini söyledi.

        Dr. Bulut, sağlık şehitlerini anma ve sağlıkta şiddete ‘hayır’ demek amacıyla Trabzon’daki sağlık yöneticileri ve doktorların da katılımıyla oda binasında basın toplantısı düzenledi.

        Konuşmasına geçen yıl bugün Gaziantep’te bir hasta yakını tarafından uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden Dr. Ersin Aslan’ı anarak başlayan Bulut, Aslan’ın 30 yaşında mesleğinin zirvesinde gencecik bir bilim adamı olduğuna işaret etti. Arslan'ın öldürülmesinin bir ilk olmadığını, son olacak gibi de görünmediğini kaydeden Bulut, sağlıkta şiddet olaylarını her gün bir yenisinin eklendiğini ve bu durumun çalışanları endişelendirdiğini vurguladı. Sevgi ve hizmet aşkı ile gittikleri görevlerine artık tereddüt ve tedirginlikle geldiklerini ifade eden Bulut, şiddeti, hakaret ve can güvenliklerini konuşur olmaktan çok da mutlu olmadıklarını belirtti.

        Yetkililerin bu duruma seyirci kalmamasını istediklerini dile getiren Dr. Bulut, "Bugün sistemimiz öyle bir hal almıştır ki, Takdir-i İlahi unutulmuş, ölüm meleğinin adı hekim olmuştur. 80-90 yaşına gelmiş ve vücudu birçok fonksiyonların kaybetmiş hastalar bile hastaneye yatırıldıktan sonra adeta 15 yaşında gibi geri istenir hale gelmiştir. Hekim her şeyden sorumlu kabul edilmiş, gerekirse haya ilahi yetkileri ortadan kaldırabilir ya da uygulatabilir imajı oluşmuştur. Ancak şiddete uğramak ise mubah hale gelmiştir. Bir doktor kolay yetişmiyor ancak kolay harcanıyor. Unutulmamalıdır ki ilim ve sanat hürmet görmediği yerde durmaz.” dedi.

        Bir kişinin yaptığını bütün topluma mal etmediklerinin altını çizen Bulut, dertlerinin insanlara daha kaliteli ve mükemmel hizmet vermek olduğunu söyledi. Bulut, bu hizmetin de güvenli ve huzurlu bir ortamda mümkün olacağına dikkat çekti. Her türlü şiddetin aynı zamanda bir kul hakkı olduğunu hatırlatan Bulut, sağlıkta şiddet yasasının biran önce çıkmasını istediklerini sözlerine ekledi.

        İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Kemal Süleyman da şiddete maruz kalan sağlık çalışanlarına her türlü hukuki desteği verdiklerini ifade etti. Başta acil servisler olmak üzere bu tür olayların yaşanabileceği birimlerde gerekli güvenlik tedbirlerini aldıklarını anlatan Süleyman, şiddetin toplumsal bir sorun olduğunun altını çizdi. Her iki tarafından kendilerini birbirlerinin yerine koyarak hareket etmeye davet eden Süleyman, sağlıktaki şiddet olaylarına karşı cezai müeyyidelerin de caydırıcı olması gerektiğine söyledi.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.