Dolar 34,1663
%0.01
Euro 38,1531
%-0.03
Altın 2.918,670
%-0.05
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Burun kanalından ceviz büyüklüğünde tümör çıktı

Burun kanalından ceviz büyüklüğünde tümör çıktı

Burun tıkanıklığı şikayetiyle hastaneye başvuran hastanın burnunda ceviz büyüklüğünde tümör tespit edildi. Erzincan'da burun tıkanıklığı ve baş ağrısı şikayetiyle Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun...

  • Ege Postası
  • 17.04.2013 - 15:26
Burun tıkanıklığı şikayetiyle hastaneye başvuran hastanın burnunda ceviz büyüklüğünde tümör tespit edildi.

Erzincan'da burun tıkanıklığı ve baş ağrısı şikayetiyle Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları ve Baş Boyun Cerrahisi Kliniği’ne müracaat eden 60 yaşındaki Fatma Toygar'ın burun kanalı içerisinde ceviz büyüklüğünde tümör tespit edildi. Yapılan endeskopi muayenesi ve tomografi çekilmesinin ardından kadının yüzünün sağ bölümünde burun kanalı içerisinde yaklaşık 12 santimetre ebatında, ceviz büyüklüğünde kemik tümörü olduğu öğrenildi.

Erzincan Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktorları Prof. Dr. Ümit Tunçel eşliğinde, Yrd. Doç. Dr. Fatih Turan ve KBB kliniği ekibi, Türkiye’de ender büyüklükte görülen tümörlerin alınabilmesi için 4 saatlik bir operasyon gerçekleştirdi. Ekip, endeskopik yöntemle hastanın genizinden tümöre ulaşarak çıkarmayı başardı.

KBB Kliniği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih Turan, yapılan operasyonla ilgili “Erzincan’da daha önceden bu tür baş-boyun tümörlerinin tedavisinin yapılamıyordu, ancak Erzincan Üniversitesi Tıp Fakültesi KBB Kliniği’nde baş boyun kanserlerinin cerrahi tedavisi başarıyla uygulanıyor. Bu tür büyüklükte bir kemik tümörü ile ilk kez karşılaşıyoruz.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.