Dolar 34,1564
%0.06
Euro 38,1693
%-0.2
Altın 2.909,990
%-0.8
Bist-100 9.771,00
%-0.6

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Burhan Özfatura’dan gündem değerlendirmesi: En önemli milli görev...

Burhan Özfatura’dan gündem değerlendirmesi: En önemli milli görev...

Muzaffer Ayhan Kara’nın sunduğu Oyun Planı adlı programa katılan İzmir Büyükşehir Belediye eski Başkanı Burhan Özfatura, 24 Haziran seçimlerinin Türkiye için kritik dönemeç olduğunu belirterek, AK Parti adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaybedeceğini savundu.

  • Ege Postası
  • 24.05.2018 - 17:12

HAZIRLAYAN: HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Seçimlerin ikinci tura kalacağını ve ikinci turda muhalefetin kazanacağını belirten deneyimli siyasetçi Burhan Özfatura, “Türkiye kritik bir dönemeçte. Bu fırsatı kaçırırsan çok saçını başını yolarsın. İkinci tura kalınacağını düşünüyorum. İkinci turda da muhalefetin kazanacağını düşünüyorum” dedi.

ÇOK SESSİZ GENİŞ KİTLE VAR; REAKSİYONLU-ÖFKELİ-MUTSUZ

Halkın baskı altında olduğunu, geniş sessiz bir kitlenin varolduğunu, bu kitlenin reaksiyonlu-öfkeli ve mutsuz olduğunu savunan deneyimli siyasetçi Özfatura, “Muhalif kesimin galip geleceğine inanıyorum. Halk şu anda sessiz baskı altında. Korkuyor. Seçim vaatlerine de inanmasınlar. Çok sessiz geniş kitle var ama reaksiyonlu, öfkeli, mutsuz” tespitini yaptı.

NASIL OLSA ERDOĞAN KAZANIR DİYE ALGI OPERASYONU YAPIP, KATILIMI AZALTMAYA ÇALIŞIYORLAR

AK Parti yöneticilerinin kamuoyunda ‘Nasıl olsa Erdoğan kazanacak’ şeklinde bir algı oluşturarak, katılımın az olmasını sağlamaya çalıştığına da dikkat çeken Burhan Özfatura, seçmenlerin sandığa koşmalarını ve sahip çıkmalarını istedi.

EN ÖNEMLİ MİLLİ GÖREV SANDIĞA GİTMEK VE SANDIĞA SAHİP ÇIKMAK

Saadet Partisi adayı Temel Karamollaoğlu’nun aday olabilmesi için imza da veren Burhan Özfatura, “Nasıl olsa olmaz diye sandıklara gidilmesin istiyorlar. En önemli milli görev sandığa gitmek ve sandığa sahip çıkmak. Referandumda hayırcılar kazandı. Bunu kimse inkar edemez. Ne kadar katılım yükselirse o kadar iyi.  AKP katılımı azaltmak için elinden geleni yapıyor. Nasıl olsa Erdoğan kazanacak diye dezenformasyon yapılıyor. Muhalefet en az yüzde 15 fark atacak. Ahlaksızların elindeki en büyük silah istatistiktir. İstediği gibi kullanır rakamları. İnşallah 24 Haziran’da bu karanlık günler gidecek. Erdoğan ve Devlet Bahçeli Türkiye’nin önünü tıkıyor. Bunlar uzaklaştırılırsa ülkemizde demokrasinin ve huzurun geleceğini düşünüyorum” diye konuştu.

MUHALEFET ADAYLARI PROJELERİNİ AÇIKLASIN, VATANDAŞ ONU BEKLİYOR

Muhalefet partisi adaylarının proje odaklı konuşmaları gerektiğinin altını çizen Burhan Özfatura, “İstişare ekiplerini kursunlar. Projelerini açıklasınlar. Parlamento sistemi, adil yargı, hukukun üstünlüğü geri gelecek diye net söz versinler. Sana yüz sana beş yüz liradan daha etkili olacaktır. Esas olan da budur bana göre. AKP dışındaki diğer başkan adayları lütfen projelerini anlatsın. Vatandaş onu bekliyor. Şuna beş yüz şuna bin lira demekle bir şey olmaz. Ben de emekliyim. Beni bin lirayla satın alamazlar. Diğer Cumhurbaşkanı adayları, konuşurken proje anlatın ya. Eski politik tutum ve vaatleri bırakın” diye konuştu.

TÜRKİYE’NİN KURTULUŞU AKP’NİN İKTİDARDAN GİDİŞİYLE MÜMKÜN

Kadınlara ve gençlere büyük görev düştüğünü vurgulayan Burhan Özfatura, “Kadınlarımıza ve gençlerimize büyük görev düşüyor. Türkiye uçuruma düştü, düşüyor demiyorum. Her 3 üniversiteliden biri işsiz. 7 milyondan fazla işsiz var. Kaliteli bir eğitim sistemi getirsek bunların istikbali kurtulur. Ama bu iktidar cahil bırakmayı istiyor. 3 milyon aile yardım alıyor. 30 milyon kişi yardımla geçiniyor. Türkiye’nin kurtuluşu AKP’nin iktidardan gidişiyle mümkün” ifadelerini kullandı.

İŞTE PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

Temel bey benim 50 yıllık arkadaşım. DPT’de yetişti. Çok kaliteli, geniş ufuklu, hoşgörülü, samimi ve dindar bir Müslümandır. Dini politikaya alet etmeyen biridir. Biz Özal’a proje üretirdik. Saadet Partisi’nin adayı da 100 bini geçti. Adaylar arasında olması lazımdı. Hasbelkader inancını politikaya karıştırmayan biri olarak kesinlikle Temel Beye oy verilmesi gerektiği inancındayım, Erdoğan ile karşılaştırırsak. Temel gibi çok daha samimi inançlı kültürlü çok iyi eğitimli biri var AK Parti seçmeninin karşısında. İstişare yapma alışkanlığı olan bir insan. Diğer Cumhurbaşkanı adayları, konuşurken proje anlatın ya. Eski politik tutum ve vaatleri bırakın. Politik görüşleri ne olursa olsun konusunda uzman kişilerden, dalkavukluk yapmayanlardan oluşan bir danışmanlık grubu olsun. Türkiye işsizlik ve enflasyon sarmalında. Ekonomi battı. Tosladık.

Akşam Tayyip Bey kaynağı nereden bulacaklar diyor. Oturayım en az 400 milyarlık kaynak bulmazsam meslek hayatıma çizgi çizerim. Vergileri rahatlıkla düşürmek mümkün. En direkt vergiler yüzde 70 civarında. Yüzde 30’luk kurumlar vergisini ise ücretliler ödüyor. 16 yılda ödedikleri vergi şirketlerin ödediği verginin tam beş katı. Bütçenin yüzde 84’ü endirekt vergi. Bu hükümet bizi enayi yerine koyuyor. Bu vergilerin düşürülmesi mümkün. Sadece elektrik ve gümrük kaçaklarını önleyin 30 milyar dolar eder. Bütçenin yüzde 30’u israftır, üstelik artan miktarlarda israf. Makam aracı  mobilya ulaşım haberleşme giderlerinizi minimize ederseniz alın size istediğiniz kadar kaynak. Türkiye’de yapılabilecek çok şey var yani. AKP dışındaki diğer başkan adayları lütfen projelerini anlatsın. Vatandaş onu bekliyor. Şuna beş yüz şuna bin lira demekle bir şey olmaz. Ben de emekliyim. Beni bin lirayla AKP satın alamaz.

Bütün partilerde İzmir’de Saadet Partisi’nin daha yüksek eğitimli insanlardan oluşuyor. Diğerleri genel başkanların arzusuna göre oluşturulmuş..

DİNİMİN İSTİSMAR EDİLMESİNE VE POLİTİKA ARACI YAPILMASINA KARŞIYIM, LANETLİYORUM

En büyük günah politikayı camiye, okula ve kışlaya sokmaktır. AKP döneminde maalesef inanılmaz din istismarı yapılıyor. Amerika’nın ılımlı İslam projesini AKP başarıyla oynadı. En azılı ateist yönetim olsaydı dinimize bu kadar zarar vermezdi. Uykum kaçıyor. Gençlerde ateist ve deist sayısı geometrik olarak artıyor. Kanal İstanbul için bile hadis uydurdular. Öyle bir cehalet hakim oldu ki Türkiye’de, sürü ve kitle üretimi amacıyla. Ne dinimizi ne dünyamızı öğreniyoruz. Sade suya tirit vaazlar var camilerde.  Bir Müslüman sicim teorisi, kuantum, Yüksek Matematik konusunda birşeyler okumalı. AKP’nin en büyük günahı bu, ülke cehalete emanet edildi. Dinimin istismar edilmesine ve politika aracı yapılmasına karşıyım ve lanetliyorum.

TÜRKİYE’Yİ BİR CEMAAT FURYASI SARDI, İSLAM BU DEĞİL KARDEŞİM

Türkiye’yi bir cemaat furyası sardı. 8 bin 500 şeyh var sadece İstanbul’da kayıtlı. Çoğu da seyit olma terbiyesizliğini gösteriyorlar. Sadakatle bağlanacağımız tek kişi Peygamber efendimizdir. İnanılmaz cehaletler sergileniyor. Din adamı geçinen birtakım adamlar siyasi propaganda yapıyor. Beyinleri apış arasına gitmiş. İslam bu değil kardeşim. İslam edeptir. Önce ahlak. Namaz niyaz kurtarmaz seni ahlakın yoksa. Güzel ahlak. Rüşvet ahlaksızlık yolsuzluk zirve yaptı. Şehit bile olsanız kul hakkı varsa Cennete giremezsiniz. Bana kul hakkı ile gelmeyin affetmem diyor Allah. Türk tarihinde böyle bir dejenerasyon yaşanmadı. Çocuk pornografisinde dünya üçüncüsüyüz yahu. AKP’nin dini kullanmasıyla bu noktaya geldik. Önce suç ilan edip sonra masumiyetini ispatla diyorlar.

MUHALEFETE YER VEREN MEDYA KALMADI, YARGI SARAYIN EMRİNE GİRDİ

Ekonomiyi, toplumu batırmışsın, dünyada yalnız kalmışsın, herkes bize düşman, Türkiye’yi bir savaş ortamına sokmuşsun şimdi vaatte bulunuyorsun.  Ben bunu beceremedim hakkınızı helal edin deyip çekilmeleri lazım. Şu an Türkiye’de inanılmaz bir rekabet eşitsizliği var. Muhalefete yer veren medya kalmadı. OHAL ile istedikleri gibi engelliyorlar. Adam tweet atıyor kapısında polis beliriyor. Yargı tamamen sarayın emrine girdi. Bütün devlet imkanları AKP lehine kullanılıyor.

DEVLET KADROLARININ BİR TANESİNDE LİYAKAT VAR DİYEBİLİR MİSİNİZ'

Demirören grubu kendi parasını mı koyd? Doğan medyayı  satın alırken. 750 milyonu havuz medyasına hala ödemediler. Türkiye tek adam yönetiminde olan bir ülke artık. Hiçbir kurul yok artık. Tek kişi var. Halkımız için tek fırsat. AKP’yi iktidardan indirmezse, Tayyip Beyi Cumhurbaşkanı seçerse çok kaybedecek, çok üzülecek. Bundan sonra yapabilecekleri hiçbir şey yok. Daha da baskıcı rejimi kuracaklar. FETÖ’cüleri tasfiye ediyorum diyorsun başka cemaatler geliyor. Kuranı Kerim’in bir hükmü var; emaneti ehline veriniz diyor. Emaneti Müslümana verin demiyor. Allah da peygamber de sadece bizim için gelmedi. Sen ne olursa olsun ehillere vereceksin. Devlet kadrolarının bir tanesinde liyakat sistemi uygulandığını söyleyebilir misini? Politik görüş değil liyakat önemlidir.

BU SEÇİM ÇOK ÖNEMLİ

Ben bilmem ama bileni bilirim dedim on yıllık başkanlığım döneminde. 32 bin konut yaptık. Benimle politik görüşü paralel olmayan inşaat mühendisleri odası ile çalıştık. Konunun uzmanlarını getirdik. Her ihaleyi şeffaf yaptık. Son on senede ihale ve özelleştirmelerden bir tanesi bile şaibesiz diyebilir misini? Baştan belli. Köprü yol tünel yaptık, peki de kim kazandı bunda? Bir gün bile vergi listesine çıktı mı bu adamla? Bu seçim çok önemli.

KADINLARIMIZA VE GENÇLERİMİZE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

Yuvayı dişi kuş yapar, cennet annelerin ayakları altında lafları çok değerli laflar. Bu ülkenin kadınlarını eğitimli hale getirirsek ülke kurtulur. Kasa kese annelerin elindedir. Benim annem yazmaz ama okurdu. Anne cahilse baba profesör de olsa çocukların geleceği karanlık olur. Türkiye7de kadına karşı bu kadar tecavüz şiddet dışlama yaşamadık. 16 yıl iktidar ne demek biliyor musunu? Bunun mazereti kabul edilemez. Kadınlarımıza ve gençlerimize büyük görev düşüyor.

Türkiye uçuruma düştü, düşüyor demiyorum. Her 3 üniversiteliden biri işsiz. 7 milyondan fazla işsiz var. Kaliteli bir eğitim sistemi getirsek bunların istiklali kurtulur. Ama bu iktidar cahil bırakmayı istiyor. 3 milyon aile yardım alıyor. 30 milyon kişi yardımla geçiniyor. Türkiye’nin kurtuluşu AKP’nin iktidardan gidişiyle mümkün.

ÇOK GENİŞ SESSİZ KİTLE VAR, REAKSİYONLU-ÖFKELİ VE MUTSUZ

3 aylık teşhisten sonra beyin fırtınalarıyla yapılır. AKP iktidara geldiğinde bunlara bir rapor sundum. DPT’yi yeniden kurmak ve ARGE Müsteşarlığı kurmak dedim. Parlak beyinleri alalım ve bize proje üretsinler dedim. Ama o ufuk yoktu onlarda. Muhalif kesimin galip geleceğine inanıyorum. Halk şu anda sessiz baskı altında. Korkuyor. Seçim vaatlerine de inanmasınlar. Çok sessiz geniş kitle var ama reaksiyonlu, öfkeli, mutsuz.

BU NE SALTANAT KARDEŞİM

Türkiye’de saray artı beylerbeyi Dolmabahçe Hüber Köşkü falan filan. Bu ne saltanat kardeşim. Neyinize yetmiyor Çankaya. Yüzlerce koruma. Şimdi 300 odalı yazlık saray yapıyorlar. Helikopterler, arabalar. Bu kadar israf. Samimi Müslüman israftan kaçar. Almanya İngiltere Başbakanının evini biliyor musunu? Londra’da, gayet mütevazi bir ev. Beyaz Sarayı da gördüm gezdim. Kendi paranı israf etmeyi bile yasaklayan bir inanç 80 milyonun parasının israfına nasıl izin verir yah? Tevazu insanı yüceltir oysa. Topkapı Sarayı’nı gezerken padişah ve şehzadelerin elbiseleri ne kadar mütevazi. Yaşantıları fevkalede mütevazi, yemek listeleri de öyle. Bir iftar şovları başladı. Ben evimde masada yiyorum. Yer sofrasında da yeniliyor. Vatandaş bu şovlara kanmasın artık. Olduğun gibi görün göründüğün gibi ol.

Türkiye kritik bir dönemeçte. Bu fırsatı kaçırırsan çok saçını başını yolarsın. İkinci tura kalınacağını düşünüyorum. İkinci turda da muhalefetin kazanacağını düşünüyorum.

EN ÖNEMLİ MİLLİ GÖREV SANDIĞA GİTMEK VE SANDIĞA SAHİP ÇIKMAK

Nasıl olsa olmaz diye sandıklara gidilmesin istiyorlar. En önemli milli görev sandığa gitmek ve sandığa sahip çıkmak. Referandumda hayırcılar kazandı. Bunu kimse inkar edemez. Ne kadar katılım yükselirse o kadar iyi.  AKP katılımı azaltmak için elinden geleni yapıyor. Nasıl olsa Erdoğan kazanacak diye dezenformasyon yapılıyor. Muhalefetin en az yüzde 15 fark atacak.

Ahlaksızların elindeki en büyük silah istatistiktir. İstediği gibi kullanır rakamları. İstişare ekiplerini kursunlar. Projelerini açıklasınlar. Parlamento sistemi, adil yargı, hukukun üstünlüğü geri gelecek diye net söz versinler. Sana yüz sana beş yüz liradan daha etkili olacaktır. Esas olan da budur bana göre.

İzmir sanayi şehri olmanın yanı sıra ülkenin en önemli tarım şehri. En çok katma değerli tarım ürünü üreten, ihraç eden ve işleyen bir kent. Çiftçinin hali nası? Yarısı senden yarısı benden mazot parasının diyorlar. Tarım ithalatı yapmak kadar çiftçiye darbe vurmanın yolu yok ya.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.