Dolar 34,0674
%0.15
Euro 38,0347
%-0.06
Altın 2.834,480
%0.18
Bist-100 9.976,00
%2.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Burhaniye'de sahil protestosu: 'Sermaye elini kıyılardan çek!'

Burhaniye'de sahil protestosu: 'Sermaye elini kıyılardan çek!'

Balıkesir’de bir araya gelen çevreciler, sahil şeridi boyunca yürüyüş yaparak kıyı işgallerine tepki gösterdi.

  • Ege Postası
  • 19.08.2024 - 11:17
  • Güncelleme: 19.08.2024 - 11:21

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde bir araya gelen çevreciler, kıyı işgallerine karşı seslerini yükseltti.

Burhaniye Çevre Platformu ve Kıyı Hareketi’nin öncülüğünde, Ören Plajı’nda toplanan grup, ellerinde taşıdıkları pankartlarla plaj boyunca yürüyüş gerçekleştirdi.

Çevreciler, "Anayasa'yı ve kıyı kanununu uygula", "Denizler dereler sermaye değildir", "Sermaye elini kıyılardan çek" ve "Yağma yok, kıyılar hepimizin" gibi mesajların yer aldığı dövizlerle kıyıların korunması gerektiğine dikkat çekti.

Yürüyüşün sonunda Deniz Kızı Heykeli önünde bir basın açıklaması yapıldı. Burhaniye Çevre Platformu adına konuşan Hatice Engin, kıyıların yalnızca insanlara değil, tüm canlılara ait olduğunu vurguladı.

"DENİZ VE KARAYI BULUŞTURMA NOKTASI"

Engin, "Kıyıların sadece insanlara ait olmadığını savunuyoruz. Deniz ve kara eko sistemlerinin buluşma noktası olan kıyılardaki canlı ve cansız varlıkları koruma ilkemiz en temel çıkış noktamız" dedi.

Engin'in konuşmasının devamı şu şekilde:

“8 mayısta ilan ettiğimiz kıyıda hareketinin kuruluşunun ardından çok temel, hukuksal, kamusal, toplumsal bir takibi dile getirmek için Türkiye’nin dört bir yerinde kıyıdayız. Kıyıda olarak kıyı eko istemini korumak ve kıyılara tüm insanların eşit ve ücretsiz erişimini savunmak amacıyla mücadele ediyoruz. Kıyıların sadece insanlara ait olmadığını savunuyoruz. Deniz ve kara eko sistemlerinin buluşma noktası olan kıyılardaki tüm canlı ve cansız varlıkları koruma ilkemiz en temel çıkış noktamızı oluşturuyor. Bu nedenle kıyılar halkındır yerine, kıyılar hepimizindir diyoruz. Yalnızca kıyılar değil dereler, nehirler, göller, ormanlar ve dağlarda hepimizindir.” (Halk TV)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.