Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bursa'daki liseliler 'en iyi iyiliği' yapmak için yarıştı ödülü kaptı

Bursa'daki liseliler 'en iyi iyiliği' yapmak için yarıştı ödülü kaptı

Etkin Kadınlar Kültür ve İletişim Derneği (ETKİNDER), Bursa Orhangazi Üniversitesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Liselerde İyilik Zamanı 2’ projesinin finali yapıldı. Jüri tarafından başarılı bulunan ‘en iyi...

  • Ege Postası
  • 27.04.2013 - 11:12
Etkin Kadınlar Kültür ve İletişim Derneği (ETKİNDER), Bursa Orhangazi Üniversitesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Liselerde İyilik Zamanı 2’ projesinin finali yapıldı. Jüri tarafından başarılı bulunan ‘en iyi iyilikler’ ödülleri kaptı.

Merinos Kongre Kültür Merkezi Osmangazi salonunda yapılan finale AK Parti Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik, Vali Yardımcısı Mustafa Güney, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Bursa Orhangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep İleri, ETKİNDER Başkanı Canan Arıkan, davetliler, öğrenci aileleri ve öğrenciler katıldı. Salonun tıklım tıklım dolduğu programda yer yer duygulu anlar yaşandı.

‘Bir iyilik yap’ sloganıyla yola çıkan ETKİNDER, bu yıl yine yüzlerce lise öğrencisini iyiliğe teşvik etti. Geçen yıl, 29 liseden öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirilen projeye bu yıl 50 liseden 84 takım başvurdu.

Öğrencilerin ‘Kardeşlik ve Yardımlaşma’ değerlerinin pekiştirilmesinin yanı sıra özgür düşünce, üretkenlik, uygulamalı çalışma, takım yönetimi ve proje yürütme gibi becerilerine katkı sağlamak için geliştirilen ‘Liselerde İyilik Zamanı’ projesi bu yıl ‘Serbest İyilik’, ‘Yardımlaşma’, ‘Sosyal Yardımlaşma’ ve ‘Çevre’ olmak üzere 4 ayrı kategoride düzenlendi.

Yarı final elemelerinde her bir kategorinin birincisi olan Bursa Anadolu Erkek Lisesi, BTSO Hüseyin Sungur Anadolu Lisesi, Bursa Anadolu Erkek Lisesi, Bursa Nilüfer Anadolu İmam Hatip Lisesi takımları final gecesinde birincilik için jürinin karşısına geçti.


Finalde jüri üyeleri Yazar Melda Pekcan, Özel Bahar Hastanesi Başhekimi Ömer Kurt, Burfaş Genel Müdürü Mustafa Çaltılı, İl Dernekler Müdürü Osman Dikmen, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Dr. Sunay Özkul, Bursa Orhangazi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Reşat Özcan, ‘Liselerde İyilik Zamanı2’nin birincisini belirledi.

BURSA’YA İYİLİK YAĞMURU YAĞDI

Liseli öğrenciler bu yıl ‘İyilik Zamanı’ diyerek; engelli arkadaşları için Bursa’ya ilk engelli parkını kazandırdı. Görme engelliler için sesli kitap okudu ve huzurevinde konser verip, 120 aileye erzak yardımında bulundu. 800 ünite kan bağışı, bin 200 oyuncak dağıtımı, 4 katarakt ameliyatı, 7 köye maddi destek, 280 fidan dikimi, ilköğretim öğrencilerine koçluk, çocuk hastalara manevi destek, Suriyeli öğrenciler için Türkçe kursu ve daha birçok proje gerçekleştiren liseli gençler, Bursa’yı adeta iyilik yağmuruna tuttu.

Final programında finale kalan projelerin okul müdürlerine plaketleri takdim edilirken, Liselerde İyilik Zamanı II Projesi’nin genel birincisi olan Nilüfer Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine, Ipad2, başarı belgesi ve madalyaları verildi.

Kategorilerinde birinci olan 3 takım üyelerine de tablet, başarı belgesi ve madalyaların verildiği gecede, başvuruda bulunan tüm projelerin öğrenci ve lider öğretmenleri de teşekkür belgelerini aldı.

Yaptıkları iyiliklerle birinciliği göğüsleyen 'Hasenat' takımı öğrencileri duygularını ve projelerini şöyle anlattı: "Biz özgün çalışmayı hedefledik ve bunun için Dörtçelik Çocuk Hastanesi'ne giderek, orada yatan minik hasta kardeşlerimizi ziyaret ettik. Her hafta sonunu onlarla geçirdik. Özel günlerde onları mutlu etmeyi hedefledik ve aileler için hastanede kütüphane ortamı oluşturduk. Hastaneye kimsesiz çocukların, cezaevlerindeki çocukların ve aileleri tarafından terk edilen minik bebeklerin de hastaneye geldiğini gördük. Onun için hastane servislerine küçük bir dolap koyarak temiz kıyafetler koyduk. Takımımızın birinci seçilmesinin mutluluğu içindeyiz."

PROJE YAPAN PROJE

Vali Yardımcısı Mustafa Güney, valilik olarak Bursa’da fakirlere 2 milyon TL para ve 30 bin ton kömür dağıttıklarını belirterek, “Bu proje, makine yapan makine gibi proje yapan proje oldu. İlk başladığında iyilik yapan projesiydi. Ancak zamanla daha güzel ve yeni projeler ortaya çıktı. Onun için çok takdire şayan bir proje oldu.” diye konuştu.

Bursa Orhangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep İleri de, karnı aç ve susuz olanları doyurmak ve susuzluğu gidermenin çok kolay, ancak gözü aç olanları doyurmanın ise mümkün olmadığını belirtti. Prof. Dr. İleri, “Bu nedenle bir iyilik yap projesi aslında insanımızın bir iyilik yaptığı zaman kendisi, ailesi, öğretmeni, toplum, tüm insanlık ve hatta ruhanilerin mutluluğuna kadar gidebilecek bir projedir.” dedi.
Bursa Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar da iyilik yapan çocukların soysallaş-menin yanında kendisine güven geldiğini belirterek, ailelere çocukları ile birlikte iyilik yapmalarını tavsiye etti.

ETKİNDER Başkanı Canan Arıkan ise iyilik meleklerinin iyilik iksirini herkese taşıdığını ifade ederken, “Toplumun vicdanında iyi bir yer edinen iyilik melekleri dur durak demeden iyilik iksirini herkese dağıttılar dedi.” şeklinde konuştu.

AK Parti Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik ise Kutlu Doğum etkinliğinin ardından bu anlamlı çalışmayı gerçekleştirenleri kutladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.