Dolar 34,2483
%0.02
Euro 37,6067
%-0.06
Altın 2.910,100
%-0.39
Bist-100 9.156,00
%0.51

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bursa’ya sağlık için gelen turist 1 ila 3 gece kalıyor

Bursa’ya sağlık için gelen turist 1 ila 3 gece kalıyor

Türkiye’nin, diş hekimliğinde dünyada 3’üncü konumda olduğunu belirten Dentatürk Diş Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Dentist Emrah Başaraner, “Bursa’ya sağlık turizmi için gelen turistlerin ortalama geceleme süresi 1 ila 3 olarak...

  • Ege Postası
  • 17.04.2013 - 14:48
Türkiye’nin, diş hekimliğinde dünyada 3’üncü konumda olduğunu belirten Dentatürk Diş Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Dentist Emrah Başaraner, “Bursa’ya sağlık turizmi için gelen turistlerin ortalama geceleme süresi 1 ila 3 olarak gerçekleşiyor.” dedi.

Diş hekimliğinde Türkiye’nin dünyadaki konumundan bahseden Başaraner, “Türkiye olarak özellikle diş hekimliğinde dünyada 3’üncü konumdayız diyebilirim. Bizlerdeki teknoloji, dünyada sağlık turizmi pastasından önemli derecede pay alan ülkelerde yok. Macaristan, Avrupa’nın dental turizm konusunda önemli merkezlerinden biri, ancak Türkiye’de teknoloji bu ülkeden daha gelişmiş durumda.” dedi.

Dentatürk’ün, Bursa sağlık turizmine sağladığı katkıyı takdirle karşıladığını belirten Bursa Valisi Şahabettin Harput, “Dentatürk’ü tebrik ediyorum. Gerçekten her şeyiyle bir marka olmuş, itibar kazanmış, çok önemli bir sağlık kuruluşudur.” şeklinde konuştu.

Harput, Dentatürk Yönetim Kurulu Başkanı Dentist Emrah Başaraner ve ekibini ziyaret etti. Ziyarette Hastane Mesul Müdürü Prof. Dr. Ahmet Taner Okşan ile Hastane Müdürü Ferhat Elter de hazır bulundu.
Dentatürk’ün, son dönemlerde yaptığı yatırımlardan övgü ile bahseden Harput, Dentatürk’ün hem Bursa adına hem Türkiye adına önemli işler yapacağına inandığını söyledi.

Son dönemlerde, valilik olarak hizmet sektörünü öne çıkaran politikalar benimsediklerini hatırlatan Harput, hizmet sektörünün vazgeçilmezinin ise turizm olduğunu ifade etti. Harput, turizm ve özellikle sağlık turizminde Bursa’nın biçilmiş bir kaftan olduğuna değindi.

DİŞ HEKİMLİĞİNDE DÜNYA 3.’SÜ

Dentatürk Diş Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Dentist Emrah Başaraner ise Bursa’ya sağlık turizmi için gelen turistlerin ortalama geceleme sürelerinin 1 ila 3 gün olarak gerçekleştiğini söyledi. Diş hekimliğinde, Türkiye’nin dünyadaki konumundan bahseden Başaraner, “Türkiye olarak, özellikle diş hekimliğinde dünyada 3’üncü konumdayız diyebilirim. Bizlerdeki teknoloji dünyada sağlık turizmi pastasından önemli derecede pay alan ülkelerde yok. Macaristan, Avrupa’nın dental turizm konusunda önemli merkezlerinden biri, ancak Türkiye’de teknoloji bu ülkeden daha gelişmiş durumda.” dedi.

Dışarıda, Türkiye denilince akla İstanbul ve Antalya’nın geldiğine dikkat çeken Emrah Başaraner, bu algının kırılması gerektiğini kaydetti. Başaraner, “Dünyayı gezdiğimizde görüyoruz ki Türkiye, İstanbul ve Antalya’dan ibaret algısı var. Biz öncelikle Bursa’yı bir destinasyon haline getirmeliyiz. Biz bunu başarabilirsek emim ki insanlar hem dişini yaptırmak için hem termal için hem de diğer güzelliklerden faydalanabilmek için geleceklerdir.” diye konuştu.

Ardından, Dünyagöz hastanesine geçen Vali Harput, Hastane Müdürü İsmail Erol ve Başhekim Yıldırım Beyazıt Usta ile bir araya geldi.





Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.