Dolar 34,1663
%0.01
Euro 38,1531
%-0.03
Altın 2.918,670
%-0.05
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükçiğli İlkokulu'ndan bir başarı daha

Büyükçiğli İlkokulu'ndan bir başarı daha

Avrupa birliği Projeleriyle İzmir’in öne çıkan devlet okullarından biri olan Büyükçiğli İlkokulu “denizkıyısında yaşamlarımız” konulu Comenius Projesi kapsamında gittiği İtalya’dan bir başarıyla daha döndü.

  • Ege Postası
  • 05.04.2013 - 14:15
İZMİR - İngiltere, İtalya, Fransa, Polonya, Danimarka, İspanya ve Yunanistan’da bulunan okullarla birlikte yürütülen proje kapsamında Kasım 2012’de Danimarka’ya, Ocak 2013’te Yunanistan’a ve Mart Ayı içinde İtalya’ya giden Büyükçiğli Okulu öğretmen ve öğrencileri “Proje logosu” yarışmasının öğrencilerinin kazanmalarından büyük bir mutluluk duyduklarını ifade ettiler.
İtalya’da proje partneri ülkelerden gelen yüzlerce logo içinden büyük bir oy çoğunluğu ile seçilen logoyu hazırlayan Büyükçiğli İlkokulu öğrencisi Gamze Bayram’ın mutluluğu görülmeye değerdi. Bu başarısından dolayı belge ve hediyelerini Proje koordinatörü Funda Gülenser ve Asım Usturalı’nın elinden alan Gamze Bayram “Logoyu tasarlarken partner ülke bayraklarından ve çapadan faydalandım. Çalışmamda Asım usturalı öğretmenimiz bana rehberlik etti. Yaptığım logonun yüzlerce logo arasından seçilmiş olması beni daha çok mutlu etti. Logom 2 yıl süresince proje aktivitileri süresince yaptığım logo kullanılacak.” Dedi.
İtalya’yadaki proje toplantısına Büyükçiğli ilkokulundan Okul Müdürü Ahmet Özortakcı, Proje koordinatörü Funda Gülenser, İngilizce öğretmeni Asuman Kalıpçılar, Türkçe Öğretmeni Edip Buğday’la birlikte 8.sınıf öğrencisi Dilara Balta katıldılar. Projeye katılan ülke temsilcileri İtalya’nın Lucca şehrinde bulunan farklı okulları gezerek İtalya’nın eğitim programları hakkında bilgiler edindiler.
Öğrencilerimizle birlikte İtalya’da bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden okul müdürü Ahmet Özortakcı ” Öğrencimizin yapmış olduğu logonun proje logosu seçilmesinden dolayı çok mutluyum. Okul olarak yaptığımız çalışmalarının karşılığını aldığımıza inanıyorum. “ dedi.
Farklı anlayış ve kültüre sahip bir ülkede bulunmaktan çok mutlu olduğumu ifade eden Edip Buğday “Çiğli’de bulunan okullar içinde okulumuzun projesinin kabul edilmesi sonucu öğrencilerimizin farklı bakış açıları kazandıracağına inanıyorum.”dedi.
İtalya’da tüm proje ekibi ile birlikte Lucca, Piza ve Floransa’nın tarihi mekanlarını gezipgören Öğretmen öğrenciler yaşadıkları güzel anıları geride bırakarak ülkelerine döndüler.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.