Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükişliyen Ekol Sanat'ta

Büyükişliyen Ekol Sanat'ta

Ekol Sanat Galerisi 'İvriz'den Kantaron Çiçekleri ve Don Kişot'a" adlı sergisi ile Prof. Dr. Zahit Büyükişliyen'i ağırlayacak.

  • Ege Postası
  • 11.11.2016 - 12:47

Ekol Sanat Galerisi sezonun üçüncü sergisinde Türk resminin özgün isimlerinden Prof. Dr. Zahit Büyükişliyen'in “İvriz'den Kantaron Çiçekleri ve Don Kişot'a" adlı sergisine 18 Kasım - 14 Aralık 2016 tarihleri arasında ev sahipliği yapacak. Usta sanatçı Prof. Dr. Zahit Büyükişliyen'in eserlerini, sanat eleştirmeni Mehmet Ergüven şu şekilde yorumladı; 

“Zahit Büyükişliyen'in eserleri, doğaçlamaya fırsat tanıyan özgürlük ile denetim arasında hâlâ hassas bir dengenin varlığını gösterir. Bir dil olarak resim, her şeyden önce çağdaş olanın gereğini yerine getirmeye odaklanmıştır. Zahit Büyükişliyen'in resmini görmek, çoğu zaman bakış sona erdikten sonra başlar; görülen şeyin dış dünyadaki karşılığını bulmak, seyir süreciyle eşzamanlı değildir. 

Resimlerinde, rengârenk olduğu izlenimi vermesine karşın, aslında renk konusunda alabildiği tutumlu bir tavır sergiler. Öyle ki, hiç renk olmasa yine resim yapmayı tercih ederdi muhtemelen. Bu resimlerde renkli görünen şey, sanatçının resmediyor olmayı kutsayan coşkusudur. Renk, bir şeye ait olmanın yükünü üzerinden atarak düzenlemedeki yerini almıştır burada."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.