Dolar 34,1247
%0.05
Euro 38,2422
%0.2
Altın 2.916,320
%0.06
Bist-100 10.033,00
%0.03

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir Meclis Toplantısı'nda arbede çıktı

Büyükşehir Meclis Toplantısı'nda arbede çıktı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2012 Yılı faaliyet raporunun masaya yatırıldığı Nisan ayı üçüncü meclis oturumunda arbede çıktı. Başkan Aziz Kocaoğlu ve AK Partili Kenan Çakar arasındaki söz düellosu sonrası CHP'li ve AK Partili meclis üyeleri birbirlerinin üzerine yürüdü.

  • Ege Postası
  • 12.04.2013 - 23:36
 EGE POSTASI/HABER SERVİSİ - İzmir Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı üçüncü meclis oturumu olaylı geçti. Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu başkanlığında gerçekleşen ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2012 Yılı faaliyet raporunun masaya yatırıldığı toplantıda AK Parti ile CHP grubu arasında arbede yaşandı. Her iki grup arasında yaşanan sert tartışmaların fitili Kocaoğlu’nun kürsüde faaliyet raporları hakkında konuşma yaptığı sırada ateşlendi. Başkan Kocaoğlu, konuşması sırasında kendisine “yalancı” diyen AK Parti Grup Başkanvekili Yusuf Kenan Çakar’a “edepsiz” karşılığını verince meclisteki iki grup sözlü tartışma yaşadı. Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, AK Partili Kenan Çakar’ı kolundan çekerek “Kes sesini, terbiyesizlik yapma” şeklinde konuşunca, meclis üyeleri birbirine girdi. Arbede sırasında CHP’li Mustafa Sevinç ile AK Partili Sıddık Soysal boğaz boğaza geldi

ÇAKAR: CEĞİZ CAĞIZ’DAN BAŞKA BİR ŞEY YOK
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2012 yılı faaliyetlerinin oylandığı Nisan ayı meclis toplantısı gergin geçti. Belediyenin yatırım ve hizmetlerini eleştirmek için ilk sözü AK Parti meclis üyesi Murat Akdemir aldı. Akdemir, kentin ana yatırımlarının hayata geçmesi için özel sektöre teşvik uygulanmasını istedi. AK Parti Grup sözcüsü Kerem Ali Sürekli ise bürokratların hatası yüzünden kamulaştırmasız el atma cezaları ödendiğini, bu nedenle kamu zararı yaratıldığını savundu. AK Parti Grup Başkanvekili Yusuf Kenan Çakar ise AK Parti olarak eleştirilerini kentin menfaati için yaptıklarını ifade ettikten sonra , “ İzmir’in üçüncü büyük kent olmasını kabul etmiyorum. İzmir’in, İstanbul’la at barışı yarışan kent olması için çalışmalıyız. Bu potansiyeli hayata geçirmeliyiz. İzmir’in 482 milyon liralık borcu bu hükümet tarafından silindi. Ancak 9 yılda çamur çürütme ve kurutma tesisinin yapına başlandı. Biraz vicdanlı ve adaletli olun. Stratejik plana baktığınızda –ceğiz, -cağız’dan başka bir şey göremezsiniz. ‘Biz yapamadık çünkü hükümet vermedi, vardı, kanunlar vardı, hükümet bize vermedi’ diyorsunuz. Bunlar kolaycılık” dedi.

KOCAOĞLU: HAYRETLE İZLİYORUM
AK Parti cephesinden gelen eleştiriler karşısında Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, aslı olmayan iddialar ile belediyenin yıpratıldığını savundu.Başkan Kocaoğlu, İzmir'in ödediği vergiye dikkat çektikten sonra, " Her ay hesaba geçen paranın hükümetin bir lütfuymuş gibi anlatılmasını hayretle izliyorum. İzmirlinin parasını İzmirliye veriyorlar. Biz de yatırım yapıyoruz. Bu para arttıysa, bunu da İzmirli hemşerilerimizin vergi ödeme ahlakına borçluyuz. Özel sektör tabi ki teşvik edilmeli. Bu doğru da yeni fuar alanı için çalmadığımız kapı, başımızı vurmadığımız yer kalmadı. Kimse destek olmadı. Tek başımıza imza attık. Biz ayrı bir kulvarın, ayrı bir felsefenin, ayrı bir kent ve insan anlayışını yaşama geçirmek için yola çıktık. Emin adımlarla ilerliyoruz. Yeni imar izinleri vererek bu kent kurulamaz. Biz kentsel dönüşüm çalışmaları ile bu kenti geleceğin kenti yapacağız”


“BU KURUMUN ALNI AÇIK”
Kamulaştırmasız el atma cezalarında suçlu olmadıklarını ifade eden Kocaoğlu, metro konusunda çalışmaların devam ettiğini söyledi. Kocaoğlu “Yargıtay’ın verdiği bir karar sadece bizi değil, tüm resmi kurumları sıkıntıya boğdu. Bu işin içinden kimsenin çıkması mümkün değildir. Bürokratlara yönelik saldırıları kabul etmiyorum. Bu bürokrat arkadaşlar, hiçbir belediyenin başına gelmeyen baskının, sindirmenin, incelemenin ardından aklanarak çıkmıştır. Ak çıkmak demek, bu kurumun alnı açık demektir. Bu işin içinden çıkmak da bizim en önemli özelliğimizdir. Bu kurum ahlak abidesidir. Kimle nasıl konuştuğunuza dikkat ederseniz ve mesai arkadaşlarıma da saygısızlık etmezseniz memnun olacağım. Körfez temizliğinde belirli aşamaya geldik. Yakın zamanda hep birlikte yüzeceğiz. Buncan işin altından kalktıktan sonra, çöp tesisini de modern sistemle yapacağız. Biz diğer belediyelerin üstündeyiz. Kıyaslama telaşına neden giriyorsunuz. Sayın Çakar’ın vicdan ve adaletten bahsetmesi sevindirici. Biz şikayet etmiyoruz. Biz aciz değiliz. Çalışıyoruz, üretiyoruz. Neyle mücadele ettiğini ve ne için çırpındığını bilmeyen insanlar acze düşer. 9 senedir bu gemiyi götürüyorum. Hiç acze düşmem” dedi.

ÇAKAR: YAKIŞMADI BAŞKAN
Başkan Kocaoğlu’nun Ekonomi’den Sorumlu Bakan Zafer Çağlayan’dan kredi talebinde bulunduklarını ancak üst sınırın 600 bin lira olduğunu öğrendikten sonra hayal kırıklığı yaşadıklarını söylemesi üzerine AK Partili Çakar “Yakışmadı başkan…Sayın Bakan burada yok” diye bağırdı.


TARTIŞMA ÇIKTI

AK Partili Çakar’ın ‘İşiniz gücünüz ağlamak. söylediklerinizi inkar ediyorsunuz. Yalan söylüyorsunuz. Bakanla aranızda geçen konuşmayı burada anlatamazsınız. İşiniz gücünüz yalan’ demesi ortamı bir anda gerdi.Çakar’ın sözlerine sinirlenen Başkan Kocaoğlu “Edebi kimseden öğrenecek halimiz yok. Edebi, edepsizden öğrenmek için belediye başkanlığı yapmıyoruz. Edebi, edepsizden öğrenmeyeceğim” dedi. Kocaoğlu’nun Çakar’a yönelik cevabı üzerine Çakar da , “ Sen bana edepsiz diyemezsin” derken Kocaoğlu da bu kez ‘Sen bana yalancı dersen, ben de sana edepsiz derim. Senin dokunulmazlığın mı var’ karşılığını verdi.


ARBEDE YAŞANDI
Başkan Kocaoğlu ve AK Partili Çakar arasındaki söz düellosu devam ederken, Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, oturduğu yerden kalkarak Çakar’ın yanına geldi ve sözlerini bitirip, yerine oturmasını istedi. Uygur, tepki gösteren Çakar’ın kolundan tutarak çekti ve ‘Sus artık otur yerine. Kes artık sesini. Yeter bu terbiyesizliğin’ diye bağırdı. Araya diğer meclis üyelerinin girmesi ile arbede büyüdü. İtişmeler ve küfürleşmeler yaşandı. Kargaşa sırasında Ak Partili Çakar’ın ‘Bir belediye başkanı bunu yapar m? Ayıp, rezalet. Terbiyesiz insanlar. Kim o ya bana yerine geç diyor. Böyle terbiyesizlik mi olu? Her şeye ‘evet’ dersek iyi. Başkan saldırıyor. Mimik yapıyor. Meclis üyeleri de alkışlıyor. Ayıp ya. Sanki bir de fedaisini gönderiyor. Sanki fedai’ dediği duyuldu.

ARA VERİLDİ
Arbede sırasında CHP’li Mustafa Sevinç ile AK Partili Sıddık Soysal boğaz boğaza geldi. Sevinç’i ‘dışarıya’ davet eden Soysal’ı diğer meclis üyeleri sakinleştirdi. Yaşananların ardından meclise 5 dakika ara verildi. Başkan Kocaoğlu odasına çekildi. AK Partililer ise grup odasında bekledi. Oturumun ikinci bölümünde konuşan Başkan Kocaoğlu “Biz kimseye edepsiz demeyiz. Biz ama herkes edebe davet ederiz. Edebe davet etmek gibi doğal bir şey olamaz. Biz 9 senedeki İzmir manzarasını değiştirdik. Birlik ve beraberliği sağladık. Biz haysiyetimizle çalıştık ve İzmir’i kurtardık. 30 senelik tozu toprağı attık ve ekonomimiz canlandı” dedi. Çakar ise ‘Bu mecliste her şeyi gördük ancak bir belediye başkanının bir meclis üyesinin üzerine yürümesini ilk kez yaşadık. O arkadaşımızın o andaki heyecanına veriyorum” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.